Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Hak Sahipliliği İki Defa Ret

13 Nisan 2024 03:21

01.08.2022 yılında evlendim. Yurt dışında çalışarak aldığım evi annemin adına kaydettik ve oraya taşındık. Maalesef depreme orada yakalandık. İnternet aboneliği hariç tüm abonelikler annemin üzerindeydi. Benim ismim adrese ait beyaz eşya ve benzeri faturalar var. Faturaların banka üzerinden ödendiğine dair dekontlarım mevcut. Depremden önce ve sonra adres değişikliği yapmaya çalıştığım halde, başka bir kişi yüzünden bunu gerçekleştiremedim. Depremden sonra muhtarlıktan yazı alarak, internet faturası ve dekontları ile birlikte AFAD'a ve nüfus müdürlüğüne defalarca başvuruda bulundum. Daha sonra Manavgat, Antalya'ya taşındık. Adresimde görünen kişiden şikayetçi oldum ve yazılı dilekçe verdim. Eşim, haberim olmadan bizi Antalya'nın Manavgat ilçesine adres göstererek taşımış. Hak sahipliliğinden evli bir evlat olarak yararlanamadım; iki defa ret yanıtı aldım, ancak kira desteği alıyorum. Bunun için dava açtım ve komşularımdan yazılı şahitlik talep eden, ıslak imzalı dilekçeler ile banka dekontlarını ve diğer tüm belgeleri sundum. Sonucu bekliyorum. Yıllarca çalışarak bir ev sahibi oldum ve evimden olmak istemiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim? Kendi emeğim, sistem yüzünden yok olup gidecek mi? Ek olarak belirtmek istiyorum ki, annemle babamın oturduğu ev Antakya'da, farklı bir ilçede ve ayrı bir evde bulunuyor. Tapuda ise ortaklar ve rezerv alanında kayıtlıdırlar.

19 Haziran 2023 08:51

28 Aralık 2023 17:59