Beyoğlu 37. Noterliği Sorun Yaşama

22 Mart 2024 00:51

Notere yeminli tercüman olmak / yemin etmek için gittim ve yanınıza birazdan birini yollayacağız diyerek biraz beklettikten sonra bir adam geldi yanıma. Ne kim olduğunu söyledi ne de noterde hangi unvanda çalıştığını. Adama imzalı evraklarımı teslim ettim bizden haber bekleyin dediği için; birkaç gün sonra olumsuz haber geldi kendisinden. Sonra da öğrendim ki bu konuştuğum adamın noter ofisiyle bir alakası yok; kendisi onlarla beraber çalışan tercümanlık ofisinden gelmiş ve üstüne bana olumsuz dönüş sağladığında evraklarımı yırtıp attığını söyledi. Hangi sıfatla noter ofisinde imzalı evraklarımı devraldı ve onun üstüne bir de hangi hadle yırtıp attığını hala anlamaya çalışıyorum. Her şeyi kenara bıraktım insanlar noter ofisine yasal işlemler halletmeye gidiyor asıl burada bu kadar yasadışı şeylerin yaşanması akıl almaz gerçekten.

Burcu
Burcu

Aylin hanım, 37. Noterin kendi bünyesinde tercüman çalışıyor sanırım. Açıkça "Biz yeminli tercüman falan istemiyoruz, gelmeyin" diyemiyorlar çünkü bu kanunen suç ama her tür zorluğu çıkartıyorlar.

Kartal 27. Noterliği Noter Hizmetlerinde Yaşanan Aksaklık Ve Güven Sorunu

26 Haziran 2024 17:58