Aytaç sonuçtan hiç memnun değil

Nissan Qashqai Boya Kavlaması

Aytaç
27 Ağustos 2023 12:42

2014 yılı Qashqai model aracımda hiçbir kaza olmamasına rağmen kaporta, tavan her yerinden boya kavlayıp dökülmeye başladı. Servise sorduğumda boya garantisinin 3 yıl olduğu söylendi. Yapabilecekleri hiçbir şeyin olmadığı söylendi. Tabi şifahi olarak söylendi bu durum.

Yorumlar (7)

Tuğrul

Arkadaşlar aynı olay benimde başıma geldi boşa zaman kaybetmeyin diye buraya yazıyorum ve her yerde paylaşıyorum çünkü Nissan iyi niyetli ve çözüm odaklı yaklaşmıyor madem bizde böyle çözüm üretelim. Aracım 2014 Qashqai. * mahkemeye vermeden efendice Nissan'a noterden ihtar çektim durumumu izah ettim, tepki vermediler. * arabulucuya gittim, kabul etmediler. * yerel mahkemeye verdim, bilirkişi evet fabrika hatası fakat araç 9 yaşında boya garantisi 2 yıl dedi, mahkemede bilirkişiye uydu ve davayı reddetti. * şimdi de istinafa gidiyorum çünkü emsal yargıtay kararları var buyurun:

Ali

Tuğrul bey bende de aynı durum var 2015 model araç tavanda boya kalkıyor ne yapmamızı önerirsiniz

Tuğrul

Bu konu gerekirse medyada dillendirilmeli insanlar bilinçlendirilmeli. Firma malının arkasında durmuyor. İşin kolayına kaçıp garanti filan deyip savuşturuyorlar. 90 model TOFAŞ ın bile boyası dökülmüyor bu neyin kafası?!

Tuğrul

Aracın imalat hatası olduğu kesin fakat tüketici burada sahipsiz maalesef. İstinaf mahkemesi hemen karar verdi yerel mahkemenin kararını onadı, sanırım dosyayı hiç okumadılar. Anayasa mahkemesine dilekçe verdim. Hem araçtan hem de Nissan ın yaklaşımından tiksindim. Arkadaş en az emsal değerde araçla değişim istedik bu kadar olmaz. Nissan ne alırım ne tavsiye ederim bundan sonra.

Özkan

Tuğrul bey bende aynı sorunu yaşıyorum. Sorunu çözebildiniz mi? Ne yapmamı önerirsiniz.

Tuğrul

Özetle ayıp "gizli ayıptır" bu yüzden "zaman aşımı" söz konusu olamaz. Yerel mahkemenin de bu karardan sonra mağdur olan müvekkilleri lehine hüküm verdiğini aktaran avukat Kurtuluş Kanat, "Bu emsal olacak bir karardır. Boyanın yaprak gibi kalkması ve ilerlemesi boyama prosesi hatasıdır ve araç satın alındığında müşterinin bunu fark etmesi mümkün değildir. Üretimden kaynaklı gizli ayıplarda zaman aşımı yoktur. Bunu sunduğumuz Yargıtay kararlarıyla da gözler önüne serdik. Burada üretimden kaynaklı gizli ayıp olduğu için müvekkilimizin aracı 2022 modelle değiştirilecek" dedi.

Yalçın

Benim aracımda 2013 model aynı problem var üzerindeki boya yıkadıkça atıyor. Firmanın da aracındaki bu duruma müdahale etmeye çalışmaması suçunu kabul etmemesi gerçekten kötü bir durum.

Celal
25 Nisan 2024 13:14

Celal
11 Kasım 2023 01:17
Nissan Qashqai Boya Kalkması
Yavuz sonuçtan hiç memnun değil

Yavuz
06 Temmuz 2023 00:02