Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi Dahiliye Doktor Tavrı

15 Aralık 2023 12:53

14.12.2023 tarihinde saat 08.30'da Esenyurt necmi kadıoğlu devlet Hastanesi dahiliye polikliniği'nde dr. ***** muayene oldum. Kan, tahlili ve ultrason istedi. 26.12.2023 tarihine tahlil sonuçlarını görmek için randevu verdi.
Ancak 14.12.2023 tarihinde saat 15.00 sularında kendimi çok kötü hissetmeye başladım. Ertesi gün, 15.12.2023 tarihinde saat 08.30'da tekrar doktora başvurdum. Bana 'sen hasta mısın? Gripsindir sadece. Safra kesen de taş mı var? ' gibi bir üslupla karşılık verdi.
Bir hekimin hastasıyla bu şekilde konuşması doğru mu? Gerçekten anlamıyorum. Sözlerine itiraz ettiğimde 'iyi tamam, barkod al bakalım' dedi. Kendisiyle bu şekilde konuşulamayacağını, bu üslubu kabul etmediğimi ve meslek etiğine aykırı davrandığını belirterek muayene olmadan acil servise gittim. 184 numarasını arayıp durumu anlattığımda, hekimlerin istedikleri zamana tahlil kontrolü için randevu verebileceklerini ve hasta ile hasta yakınlarına yönelik iletişim seminerleri düzenlediklerini söylediler. Vatandaş olarak böyle kaba ve meslek ahlakına uymayan davranışlara maruz kalmak zorunda olmadığımızı düşünüyorum.

Birsen
Birsen

Dahiliye doktoru **a muayene olmak için 22.03.2024 gittim ben rahatsızlığımı anlatırken yüzüne bakmıyor ve bir yandan simit yedi. Neyse kan tahlili yaptı. Aradan 10 gün sonra sonucu göstermeye gittim. Detaylı olarak beni bılgılendırmedı. Kısaca Baştan savar gibi reçete yazdı yolladı. Sanırım mesleğini severek yapan birisi değil. Hasta olarak bunu mu hak ediyoruz gerçekten? Hastanelere kimse keyfinden gitmiyor.!

Eyüpsultan Devlet Hastanesi Alibeyköy Semt Poliklinik

21 Mart 2024 09:58