20 Aralık 2024 01:343.597

Bir Navlungo Hikayesi
Bir seneye yakın çalıştığım Navlungo firması ile 5 koli Amazon FBA gönderisi yaptım. Sırasıyla yaşadığım tecrübeleri paylaşıyorum.
- Sebebini bilmediğim bir şekilde paketler 3 gün hareketsiz bir şekilde İstanbul'da bekletildi.
- Kanada'ya ulaşması 10 güne yakın sürdü.
- U*** ilk olarak 400 dolarlık bir ödemenin yapılması gerektiğini söyledi. Sebebini sorduğumda Navlungo müşteri hizmetleri ddp ücreti olduğunu söyledi ve ödeme yapıldı.
- Sonrasında nrı numarası istendi, aksi halde imha edileceği söylendi. O süreç biraz zaman alacağı için Navlungo'nun diğer önerisi ile gümrük firması ile anlaştık.
- Navlungo'ya gümrük firmasının bilgileri ve faturalar iletildikten bir hafta sonra ürünlerim teslim edildi olarak sisteme işlendi.
- Amazon FBA gönderisi olduğu için Amazon'un ürünlerimi okumasını beklerken bir süre kaybettik. Amazon'un ürünleri okuyamaması sebebiyle Navlungo ile tekrar iletişime geçtim. Navlungo ürünlerin teslim edildiğini söyledi ve süreyi bahane ederek araştırma yapılamayacağını belirttiler.
- Gümrük firmasının önerisi ve yardımları ile Navlungo'dan ümidi keserek U*** ile iletişime geçtim. U*** ürünlerin gümrük terk deposuna teslim edildiğini, kendilerinin gümrük işlemleri yapamadığını söyledi. Tekrardan ürünleri almayı denediler ancak maalesef ürünler gümrük terk deposunda bulunamadı.
- Bu süreç boyunca azaltmama rağmen bazı bölgelerde mecburen Navlungo ile çalışmaya devam ettim. 1 yıla yakın 500-1000 arası gönderi yaptım ve iade oranı %1 bile değilken bu süreçten sonra 10 kargomdan 5'i iade oldu ve iade faturaları kesildi. Bakiyemden kesintiler yapıldı ve ürünlerin akıbeti ile ilgili hiçbir fikrim yok.
- Son olarak bu sürecin benzerini mesaj olarak Navlungo firmasına ilettim. Geri dönüşleri ürün teslim edilmiş oldu. Bana bizle tekrar çalışmanız karşılığında bu yanlış yere teslim edilen kargolar için 100 dolar teklif ettiler.

Sonuç olarak kısmen benim de hatam olan (Daha sıkı takip etmeliydim) bir süreçte Navlungo firmasını tanımış oldum. Müşterisinin arkasında durmayan, kargonun nereye teslim edildiğini bilmeyen bir firma. Ayrıca bu süreç bana kargo konusunda özellikle Amerika ekonomisi konusunda büyük tecrübe kazandırdı. Şu an çok daha uyguna hiçbir firmaya gerek duymadan kargolarımı gönderebiliyorum.

24 Aralık 2024 14:29 (Şikayetten 4 gün sonra)

Merhaba, Bizden aldığınız hizmetten memnun olmadığınızı duyduğumuz için üzgünüz. Çözüm merkezine iletmiş olduğunuz destek talebiniz üzerinden sizinle iletişime geçiyoruz.

6 Mayıs 2024 11:382.296

"Şikayetimde bahsettiğim geri gönderim ile ilgili soruna çözüm odaklı ve hızlı dönüş yapıldı. Markaya teşekkür ederim. Navlungoyla çalışmaya devam edeceğim."

Navlungo: Kargo Sürecinde Bitmeyen Sorunlar Ve İlgisizlik

14 Mayıs 2025 08:03978

Navlungo ile yıllardır çalışıyorum. Hep sorun yaşadım ama bir şekilde sorunları çözebildim. Ta ki onların işini onlardan...

1 Destek

Navlungo Para İadesi Sürecinde Yaşanan İletişim ve Gecikme Sorunu

11 Haziran 2025 11:11515

"Rümeysa hanım fazlasıyla ilgilendi ve konunun detaylarını anlattı. İlk başta bizden ıban isteyen temsilcinin hatalı olduğunu belirtti ve telafi için bir indirim de tanımlandı. Teşekkür ederiz."

Öne ÇıkanKonular