Milli Eğitim Bakanlığı Tercihim Yanlış Yapıldı

19 Eylül 2024 13:09

Merhaba, ben ortaokulum bittiğinde lise tercihleri başladı. Ben de tercih yapmak için e-Devlet'e girdim ancak bir sorun vardı, sisteme giremiyordum. Bu yüzden Milli Eğitim'e gittim. Süre dolmadan bana tercih yapsınlar diye sistem açıktı çünkü. Gittiğimde bana tercih yaptılar, doğru ama ben çok programlı bir lise istemiştim, yani iki alanlı ve istediğim alan Anadolu'ydu. Bunu çok kez dile getirdim ancak bana tercih yapan çalışan mesleğe başvurmuş ve kaydım mesleğe yerleşti onun yüzünden. Tekrar gittik, bana tercih yapan kadın yoktu ama başka bir kadın vardı. Durumu anlattım lakin beni dinlemedi bile. Ben kadınla konuşurken kadın arkadaşıyla konuşup durdu, resmen alay ettiler. Bizimle 'E ne olacak?' dediğimde 'Yapacak bir şey yok, sana tercih yapan öyle uygun görmüş, kalacaksın.' deyip kahkaha attı. Hayatımda bu kadar zulüme uğramadım. Puanım Anadolu'ya yetiyor, ona rağmen çok kötü, hiç istemediğim bir alanda okumak zorunda kalıyorum. Hanımefendi yüzünden, sizin hatanız. Ben meslek istemiyorum, puanım Anadolu'ya yetiyor dediğimde kadın saçmalamaya başladı. 'Yok, karar Ankara'dan gelmiş.' dedi. 'Öyle uygun görmüşler.' diyor. Bana ne, ben uygun görmedim ya! Tercihimi düzgün yap ya da hiç yapma. Benim OBP puanım iyi okullara yetiyor ama nakil yapamıyorum. Her yerde kontenjan dolu, çok haksızlık oldu.

23 Haziran 2024 19:07

24 Temmuz 2023 16:06