Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Öğretmen Adaylarının Mülakat Ve Milli Eğitim Akademisiyle Ağır İmtihanı

08 Mayıs 2024 07:13

Öğretmen adaylarının mülakat ve Milli Eğitim Akademisi ile Zorlu sınavı Sayın Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin Bey'in yaklaşık bir hafta önce yaptığı açıklamada; Milli Eğitim Akademisi'nin kurulacağını, akademide öğretmen adaylarının mesleğe başlamadan önce 550 saatlik bir eğitime tabi tutulacağını, bu eğitimin branş ayrımı gözetmeksizin tüm adaylar için zorunlu olacağını ve akademi bünyesinde verilen eğitimde sadece başarılı bulunanların mesleğe atanacağını ve burada başarılı olan öğretmenlerin sözleşmeli olarak çalışmaya başlayacağını, ancak üç yıl sonra kadroya geçebileceklerini dile getirdi.

Aynı açıklamada, söz konusu akademiyle aslında formasyon eğitimi verileceğini ifade etti. Böyle bir durumda eğitim fakültelerinde öğretmenlik okuyan gençlerin aldıkları dersler, ayrıca yine eğitim fakültelerine binlerce lira ödeyip pedagojik formasyon eğitimi alan bizlerin aldıkları pedagojik formasyon sertifikaları geçersiz mi oluyor? Bu kabul edilebilir bir durum mu? Eğitim fakültelerinin verdiği eğitim yetersizse neden öğretmenlik bölümleri açılıyor, neden bu dersler veriliyor, neden eğitim fakültelerinde yıllarca pedagojik formasyon adı altında eğitim verildi? Binlerce lira harcanarak eğitim fakültelerine bu pedagojik formasyon için ödeme yapıldı, bu biz gençlerin hayalleriyle oynanmak mıdır? Neden biz öğretmen olma hayalleriyle dolu gençlerin hayalleriyle oynanıyor?

Bizlere yazık değil mi, bunun vebalini kimler ödeyecek? Mülakat sistemi yüzünden hakları yendiği için öğretmen olarak atanamayan ve bu yüzden intihar eden gençlerin vebalini kimler ödeyecek? Üniversitelerin verdiği öğretmenlik eğitimini yetersiz buluyorsanız; Milli Eğitim Akademisi'nden alınan eğitimi başarıyla tamamlayarak öğretmen atayacağınızı söylüyorsanız, üniversitelerin öğretmenlik bölümlerini kapatın.

Eğitim Fakültelerinde bu eğitimi vermeyi durdurun ve Açıköğretim Fakültesi'nde de bu derslerin yer almasını sonlandırın ki biz öğretmen olma hayalleriyle dolu gençler boşuna hayal kurmuş olmayalım.

08 Mayıs 2024 07:04

Şu bir gerçek ki mülakat varsa adaletsizlik var bunun açık ve net kanıtı 2 yıl kadar önce Türkiye birincisi öğretmen adayı bir kardeşimizin mülakatta elenmesi değil mi? Belki de bu kardeşimiz gibi onlarca yüzlerce gencimiz böyle mülakatlarda elenip hayalleri emekleri tuz buz olup yerle bir olup gidiyor. Bunu kimse inkar edemez. Ya Allah rızası için biz gençlerin hayalleri ile oynamayın artık ne olur? Yazık değil mi yıllardır atanma mücadelesi ile didinip mülakat= torpil= haksızlık - adaletsizlikten dolayı onlarca belki de yüzlerce gencimizi kaybetmemiz artık yetmedi mi? Ne olur buna son verin artık ne olur. Bitsin artık biz gençlerin lütfen geleceği ile oynanmasın artık... Saygılarımla

Merhabalar sanırsam öğretmenlik okuyorsunuz. Ben bu konuda bir araştırma metni yazıyorum ve bilginiz olduğunu düşündüğüm için size sormak istedim. Acaba bu uygulamanın öğretmen adayları üzerinde başka ne gibi olumsuz etkileri olabilir? Ekonomik sebepler benim için öncelikli diyebilirim. Fikrinizi yazarsanız çok memnun olurum.

Murat

Öğretmenlik mezunuyum. Mezuniyet sonrası pedagojik formasyon alarak öğretmen adayı olan ve şu anda ise hayalleri çalınan bir kişiyim kardeşim. Üzgünüm ki benim gibi yüzlerce binlerce on binlerce belki de yüz binlerce kişi var hayalleri çalışan. Mülakat başlı başına bir dertken bir de öğretmen akademisi kuruldu ve ve bu akademide pedagojik formasyon eğitimi verilecekmiş. Madem eğitim fakültelerinin verdiği pedagojik formasyon eğitimi yetersiz bütün eğitim fakülteleri kapatılsın ki kimse hayaller kurmasın, hiçbir gencin hayalleri ile oynanmasın. Neyse kardeşim ben öğretmen olma hayalleri ile hem tde hem de İlahiyat bölüm mezunu olup pedagojik formasyon sertifikası da almış ve en büyük arzusu öğretmenlik mesleğini yerine getirmek olan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Ve aynı zamanda Milli Eğitim Akademi kurularak hayalleri umutları ümitleri çalınan... Kardeşim bu konuda çok dertliyim inanın. Uzunca bir yazı yazdım ek olarak fakat buraya sığmıyor 1024 karakteri geçtiği için buraya koyamadım kusura bakmayın.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Adaylarının Mülakat Ve Eğitim Sürecine İtiraz!

19 Ocak 2025 11:21

23 Haziran 2024 19:07