Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Devlet Okunda Katkı Payı Adı Altında Para Toplanması

29 Kasım 2023 20:54

Merhaba, Manisa/Yunusemre Cumhuriyet İlkokulu tarafından aşağıdaki mesajlar atılarak devlet okulu olmasına rağmen para toplanmaktadır. ---Güvenlik ücretleri ve Okul Öncesi Katkı Payları hakkında--- Güvenlik için; toplamda (iki dönem için) tek çocuk için 400 TL, 2 kardeş/ikiz ise toplamda 700 TL, üç kardeş ise toplamda 900 TL yatırılacaktır. Bundan sonra gelecek olan güvenlik ücretlerinin elden alınmaması, İlkokul Okul Aile Birliği IBAN'ına yatırılması gerekmektedir (Cumhuriyet İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanlığı IBAN: TR73********************01). Bankaya bizzat yatıran velilerin dekontları sınıf annelerine vermeleri, sınıf annelerinin de topluca idareye teslim etmeleri gerekmektedir. İnternet şubeciliğinden yatıranların ise WhatsApp üzerinden dekontları iletmeleri yeterlidir. Katkı payı için; tek çocukta iki dönemi toplu yatırırsa 1750 TL (7 ay üzerinden indirimli), ay ay yatıracaksa aylık 250 TL ve 8 ay yatırması gerekmektedir (toplamda 2000 TL). İkiz ya da iki kardeş ise, ikizlerden biri ya da kardeşlerden ilki için toplu olarak yatırırsa 7 ay üzerinden 1750 TL, 2. kardeş için 6 ay üzerinden 1500 TL, toplamda iki kardeş için 3250 TL yatırılması gerekmektedir. Katkı payı ücretleri ise Cumhuriyet Anaokulu Okul Aidatları IBAN'ına yatırılacak ve dekont yine sınıf annelerince topluca bize getirilecektir. IBAN: TR05**************************01

17 Temmuz 2024 22:34

14 Temmuz 2023 00:50