Kardelen sonuçtan memnun

VM Maltepe Medical Park Yenidoğan Hemşireleri

05 Şubat 2024 19:16
Kardelen'in Teşekkür Mesajı
“Hızlı dönüşünüz için teşekkürler.”

Medical Park Maltepe Hastanesi'nde normal doğum yaptım. Doğum iki saatte gerçekleştiği için ilk gün sütüm maalesef gelmedi. Bu yüzden mama ile besleme yaptık. İlk gelen hemşire beslemeyi yaptı, gazını çıkardı ve üç saat uyudu. Sonra tekrar geldi, anneme gösterdi, o besledi, yine gazını çıkardı ve yine üç saat uyudu. Gece olunca hemşireler değişti. Aşırı deneyimli bir hemşire tam 60 CC mamanın yarısını bebeğimin ağzına döktü. Sonra yan çevirdi, gaz çıkarması gerektiğini düşünerek ama o kadar hırpaladı ki bebeğim her şeyi kustu. Kalan mamayı da verdi. Sonra tekrar besleme sonrası kusma durumuna bakmamız gerektiğini söyleyip gitti. Tekrar geldiğinde bebeği anneme vermemi söyledim ama kendisi 5 yıldır Yenidoğan Bakımında olduğunu ve emzirme uzmanı olduğunu söyledi. Kendinden emin bir şekilde 'Bırakın da işimi yapayım' dedi. Bebeği aldı ve aynı şeyler yaşandı. Sonra saatlerce mama vermediler. Bebeğim sürekli emiyor, sütüm gelmiyor, ağlıyor; korkunç anlardı. Sonra nöbetçi çocuk doktoru geldi, gerekli kontrolleri yaptı ve yoğun bakıma almamız gerektiğini, kan tahlili ve ultrason ile her şeye bakacaklarını, enfeksiyon riski olabileceğini söyledi. Bebeğim yediklerini kusuyor, sütüm gelmiyor, bu yüzden bizi taburcu edemeyeceklerini belirttiler. Annemle yalnızdık, eşim gelmeden çocuğu vermek istemedim, oyalamak için. 39 haftalık, normal doğumla sorunsuz doğmuş bebeğimin ne işi vardı kuvözde? Sabah olunca tekrar geldiler, kuvözün hazır olduğunu, onayımı beklediklerini söylediler. Duş alıp sütümün gelmesini bekleyeceğimi söyleyerek bebeğimi vermedim. Sonra hemşire ve doktor değişti. Onlar bebeğimi iki kez besledi ve kusma sorunu olmadı. 28 saat sonra bebeğimi aldım, eve geldim ve 12 günlük bebeğim bir kere bile kusmadı. Bana yaşattıkları her korku dolu an için hakkımı helal etmiyorum.

Kardelen
07 Şubat 2024 11:07

Hızlı dönüşünüz için teşekkürler.

07 Şubat 2024 11:38 (Şikayetten 1 gün sonra)

Cansu

Tesadüfen şikayete denk geldim. Başkası da denk gelirse bilgi olsun diye yazmak istedim. 2 çocuğum var, emzirme eğitimimi hem Sağlık Bakanlığı hem de doğum yaptığım devlet hastanesinin emzirme biriminden aldım. Aldığım bilgiler neticesinde de emzirme ve mama hakkında çok büyük bir özel pazarın olduğunu söyleyebilirim. Doğumun süresi ve şekliyle sütün gelmesi alakasızdır. Sezaryen de olsa, vajinal de olsa süt gelir çünkü süt kolostrum olarak anne memesinde gebeliğin 16-20. Haftalarında hazırlanır ve bekler. Sütün ilk günlerde gelişi de damla damla olur, şakır şakır bir akış olmaz. Bunu çoğu emzirme hemşiresi söylemiyor, dayıyor emziği biberonu mamayı. Yeni doğmuş bir bebeğin de midesi yaklaşık 1 kiraz kadardır. Ölçü olarak yaklaşık 5ml kadar yani 1-2 çay kaşığı. Her besleme öğününde 1 küçük şırınga yetecek süt yerine, 60ml mama dayamak tabi ki bebeği kusturur. Annelik içgüdüsü kazanmış, geçmiş gitmiş olsun.

Yenidoğan Hemşirelerinin İlgisizliği Ve İzinsiz Fotoğraf Çekimi Mağduriyeti

Kader
18 Temmuz 19:34

Büşra
15 Şubat 2024 20:32
maltepe-medical-park-hastanesi-yenidogan-yogun-bakiminda-ihmal-1-36.jpg
Buse sonuçtan hiç memnun değil

Özel Hastanede Beklenen İlgi Ve Alakanın Eksikliği

Buse