LG Televizyon Ses Var, Görüntü Yok

Gökmen
08 Eylül 2023 15:46

LG 55ub830v model 4K Ultra HD 3D cinema Smart TV ekranı birden karardı. Ses var görüntü yok. LG yetkili servisi aradım geldiler ve LED bar arızası dediler ve 9450 TL masraf olduğu söylendi. Aslında ürünümün garantisi bitmişti ve piyasada yaptırabilirdim. Ancak garantili olsun diye 9450 TL vererek LG yetkili serviste yaptırdım. Tamir sonrası teslim için aradıklarında evde değildim. 75 yaşındaki kayınvalideme teslim edildi. Akşam işimden eve geldiğimde televizyonu kendim kontrol ederken televizyonun ekranında kenarlardan dışarıya ışık süzüldüğünü fark ettim.
Yaklaştığımda ekranın kenarlarında boşluk olduğunu gördüm. Ekrana dokunduğumda içeriye doğru kenar kısmın esnek olduğunu ve oradan ışık çıktığını gördüm. O esnada yakınlaştıkça televizyonun arkasında derin çiziklerin olduğunu gördüm. Her yer çizilmişti, derin çizikler vardı. Sonra ekranı kontrol ederken beyaz ekranda sol alt kısımda ortaya yakın sarı ekran gördüm, takılan LED'lerin ışıkları alt taraftan bariz şekilde dışarıdan çıplak gözle görülüyordu ve ekrana sarı leke gibi yansıma yapıyordu. Alt tarafa doğru eğilip baktığımda da dış çerçevenin olduğu kısımlardaki vidaların hepsinde kırıklar vardı, söküp takarken oraları da kırmışlar ve parçaları koyarak öyle kırık kırık vidalamışlar.

Yetkili servisi aradım çiziklerin taşırken mi olduğunu sorduğumda onlar vardı dedi, halbuki fiyat almak için arka kısımdaki model resmini göndermiştim kendisine WhatsApp'tan ve o çizikler yoktu bunu söylediğimde cevap vermedi. Ben montaj esnasında vidaların olduğu bir masaya koyduklarını ve derin çiziklere sebep verdiklerini düşünüyorum. Tamamen montaj yapan ekibin dikkatsizliği olan bir şey. Çerçevedeki vidaların olduğu yerdeki kırıkları usta kendisi sıcaktan zaten oluyordu gibi bir tabirle WhatsApp'tan yazarak kendisinin yaptığını kabul etti. Işık hüzmelerinin de dışarıya çıkmasının normal olduğunu ifade etti. Usta sağ olsun. Müthiş bir montaj yapmış o yüzden teşekkür etmemi bekledi sanırım. Montajın çok kötü yapıldığını anlamak için usta olmaya gerek yok. Sökülen parçalar teslim edilmedi. Neyin değişip değişmediğini bilmiyorum.
LG yetkili servisi dedim garantili olsun dedim bir dünya para ödedim neredeyse bir televizyon parası verdim ama gerçekten pişman oldum. Piyasada yaptırmadığıma deliriyorum.
Buradan da yetkililere sesleniyorum gelsinler LG televizyonumu kendilerine hediye edeceğim. Herkese tavsiye ediyordum ama hay dilime diyorum. Sorununu çözerseniz şikayetimi kaldırırım çözmezseniz de yazıklar olsun diyorum.

profile profile profile

LG LED TV Ekranında Yerinden Ayrılması

Sibel
09 Eylül 2023 12:35
Bahattin sonuçtan hiç memnun değil

Bahattin
22 Haziran 2024 17:58
Serkan sonuçtan hiç memnun değil

Serkan
21 Aralık 2023 16:14

28 Aralık 2024 17:01
LG TV'de Sürekli Tekrarlayan Ekran Sorunları Ve Yetersiz Servis Desteği
Nejla sonuçtan hiç memnun değil

Nejla
05 Temmuz 2023 18:05