Ayşegül sonuçtan hiç memnun değil

24 Ekim 2023 23:25

7 Ekim 2023 tarihinde Gordion Media Markt'tan Laurastar marka ütü aldık, iki haftada ürün pas çıkarttı. Ütülenen kıyafetlerimizi mahvetti. Ürün belli ki kusurlu bir ürün, 30 günlük memnuniyet garantisi artı 6 yıl garantisi de var, fakat sadece ürünün kutusu yok diye iade almıyorlar. 30 günlük memnuniyet garantisini geçtim, yeni kanuna göre, tüketici olarak, 6 ay içerisinde sorun çıkaran ürünü, yenisiyle değiştirme, iade veya ücretsiz onarımdan istediğimizi seçme hakkına sahibiz. Bu konu ile hem Media Markt hem de Laurastar yetkili satıcısı Hakman ile görüştüm. İki şirket de hem kanunların bizlere verdiği hakları yok sayıyor, hem de kusurlu ürünü elimizde bırakarak mağdur etmektedir.

17 Ocak 2024 16:06 (Şikayetten 2 ay sonra)
18 Ocak 2024 15:53

Evet şirket bana -sonunda- 4 ay sonra ulaştı, fakat ne size ne de Media Markt'a güvenmediğim için teklif ettiğiniz şeyi yapmayacağım, bugün alo175i arayıp ürünün kutusunu attım ama ürün bozuk çıktı iade almıyorlar diye sorduğunuz her temsilci bile bunun müşteri haklarına aykırı olduğunu söyleyebilir. Fakat sizin müşteri temsilciniz hala "iade almazdık da hadi neyse alalım" gibi tuhaf bir yerden konuşuyor. Hem de bunu aylar sonra söylüyor. Üstüne tehditvari tuhaf iade koşulunuzu bana sunuyorsunuz. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum aylar önce, sonuçlanmasını bekliyorum, yasal süreci takip edeceğim. Müşteri profil hedefinizi yukarıda tutmak yüksek etiketle değil, ürünün arkasında durmak ve müşteriyi mağdur etmemekle mümkün olabilir. 4 ay ütüsüz yapamayacağım için sizden iade alamadığım paradan dolayı ekstra bir daha masrafa girip tekrar başka marka ütü alıyorum. Mağdurluk üstüne mağdurluk yaşattınız. Dilerim sizler de ticaret sektöründe büyük mağduriyetler yaşarsınız.

Serpil
Serpil

Merhaba aynı sorunu yaşıyorum ne yapabildiniz acaba

Ayşegül

Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum hemen, cevap bekliyorum, fakat süreç uzun sürüyor. Siz de ürün görsellerini atarak başvurabilirsiniz. Gerekirse alo 175ten destek alın ne yapmanız gerektiğini söyleyeceklerdir.

28 Temmuz 2025 16:04
laurastar-utude-tekrarlayan-su-problemleri-ve-yetersiz-musteri-destegi-1.jpg