Şengül sonuçtan hiç memnun değil

Kuğulu Montessori Okulu Akran Şiddeti Ve Kötü Niyet!

10 Kasım 2023 21:46

Kreşte çocuğum defalarca sınıf arkadaşının şiddetine maruz kalmış. Bir süre sonra çocuğum kabuslar görünce ve kollarında morluklar olunca akran zorbalığı olabilir mi diye görüştüm. Diğer çocuğun özel bir durumu olduğunu söylediler, fakat bugün dahi bu durumun özel bir veli durumu mu olduğu net değil. Başka bir yerdeki yorumlardan anlaşılabilir. Çocuğumun tüm huyu değişti; doğuma birkaç hafta kala. Okulda ısırma da bizi buldu. Şöyle söyleyeyim; eğer çocuğunuzda gördüğü şiddetin izi yoksa haberiniz olmuyor. Bir yorum yazdım; hem iyi hem kötü yanlarını anlattım deneyimimizin. Diğer çocuk dedim diye linç etmişler; politik doğruculuk arkasına sığınıyorlar. Ama en kötüsü; ki çocuğunuzu emanet edeceğiniz insanların niyeti ve çirkinliğini anlamanız için yazacağım. Yazdığım bir yoruma yanıt verirken büyük bir ev kazasından siz koruyamadınız yazmışlar. Kaza şu: doğuma gideceğim sabah, elimde hastane çantası, bakıcıyla pankek yapıyor, acı çığlığını duydum. Karşımda, üstteki saçının yarısı yok. Miksere kaptırmış. Yaşadığım o şokla doğuma girdim. Ve bir eğitimci bu kazayı 3 yaşındaki çocuğumun haftalarca maruz kaldığı akran şiddetine eş tuttu. Yurt dışına taşınmamış olsam mahkemeye dahi başvururdum. Bu insanlara çocuk emanet etmeyiniz.

08 Aralık 2023 17:09 (Şikayetten 27 gün sonra)
Şengül
Şengül
31 Mayıs 2024 08:33

Y*** hanım, yanıtınızı şimdi görüyorum. Fakat anlıyorum artık neden bu kadar fütursuzca yaptığınızı bunları. Aileler çocuklarının orada iyi olduğuna çaresizce inanmak istiyorlar. Başka yol yok. Keşke sizi dava etseydim. Yurt dışına taşınıp da çocuğum daha ilk günden kreşe koşarak gidince anladım olayın ciddiyetini ve düşündükçe deliriyorum; tam beş ay boyunca her sabah kreşe gitmemek için ağlıyorsa ne yaşamış olabilir? Sizin kreş kameralarınızın izlenmesi gerek. Aklı başında bir aile bunu sizden talep etmeli. KVKK arkasına sığınacaksınız. Şöyle yapsanıza; tüm ailelerden paylaşımı ailelere açmak üzere onay? Burda öyle yapıyorlar. Kapı duvar da değil ha; çocuğu sınıfa götürüp sınıftan alıyoruz. Anne babanın girebildiği alan güvenlidir.

İrem
İrem

Çok teşekkürler üşenmeyip yazdığınız için, çocuğumuzu buraya gönderecektik ki göndermekten vazgeçtik. Çocuk okula ağlayarak gidiyorsa kesinlikle sorun vardır, bizim şimdiki kreşimizde de öyle bir şey olduğunu düşünüyorum.

Uğur sonuçtan hiç memnun değil

Kreşte Yaşanan Psikolojik Travma Ve İlgisiz Yönetim

01 Ağustos 2025 19:07

Eliz Kreş Ve Gündüz Bakım Evi

22 Ağustos 2024 21:28

Enderun Anne Çocuk Atölyesi Kreşte Yetersiz Güvenlik ve İlgisizlik Nedeniyle Büyük Hayal Kırıklığı

29 Nisan 2025 15:21