Nesrin sonuçtan hiç memnun değil

Ziraat Bankası Güvenlik Zaafiyeti Ve Mağduriyetim

Ziraat Bankası Güvenlik Zaafiyeti Ve Mağduriyetim
08 Mart 2024 00:20

29.02.2024 günü saat 21.32'de Binance TR isimli firmanın 0850 484 10 46 numaralı hattından arandım. 'Farklı IP adreslerinden hesabınıza giriş yapılıyor, işlem yapılıyor, bu konuyla ilgili sizi Ziraat Bankası'ndan arayacaklar' dediler. Az sonra +90 850 220 0000 numaralı Ziraat Bankası'nın hattından arandım. 'Güvenlik birimiyim, adınıza kredi çekimi, transfer işlemleri yapılıyor, bunu yapan siz misiniz?' diye sordular. 'Hayır' dedim ve telaşlandım. İnternetten numarayı sorgulayınca Ziraat Bankası'na ait olduğunu görünce ve bana hesaplarımla ilgili tüm bilgileri söyleyince gerçekten Ziraat Bankası'ndan arandığıma inandım. İşlemleri iptal edeceğini, bunun için ters işlem yapacağını söyledi. TEB'den ve Yapı Kredi'den işlem yapıldığını söyleyince hesaplarımı kontrol ettim. Yapılan bir işlem olmadığını söyledim. 'Siz şu anda donuk işlemleri görüyorsunuz ama işlemler hâlâ yapılmaya devam ediyor. Bir an önce hepsini iptal etmemiz gerekiyor' dedi. İnandım ve ne söylediyse yaptım. TEB'den 200 TL kredi çektim, 50 TL Ziraat Bankası'na gönderdim. Sonra 50 TL'lik fast işlemi yaptırdılar. Ama TEB parayı göndermedi. Ertesi gün sesli yanıt sistemine cevap vermediğim için hesabıma bloke konulduğunu öğrendim. Yapı Kredi'den 100 TL kredi çektim, Ziraat hesabıma gönderdim. Kredi kartından 80 TL nakit avans çekip onu da Ziraat hesabıma gönderdim. Bu işlemleri yaparken, onlardan Ziraat hesabına aktardığım paraları Binance hesabıma aktarıp oradan kendi hesaplarına çekiyorlarmış. Ziraat Bankası'nda bulunan 13.2 gr altın hesabımdan ve 30 TL KMH hesabından da para çekmişler. Ben Ziraat Bankası'nın mobil hesabına hiç giriş yapmadım. Herkes beni 'kendin onaylamışsın' diye suçluyor ama insan o anki psikolojiyle ne düşüneceğini şaşırıyor. Ayrıca tekrarlıyorum, Ben Ziraat Bankası'na hiç giriş yapmadım ve Ziraat Bankası'yla ilgili bir şey onaylamadım. Birincisi, güvenilir olarak düşündüğümüz bir devlet bankası olan Ziraat Bankası'nın numarasını kopyalamak bu kadar kolay mı? İkincisi, bu kadar işlem yapılırken neden hesabıma bloke konulmadı ya da sesli yanıt sisteminden aranmadım? Çok mağdurum, aile hayatım, sosyal hayatım altüst oldu. Bu paraları ödeyecek birikimim de gücüm de yok. Ziraat Bankası'ndan şikayetçiyim. Mağduriyetimin bir an önce giderilmesini istiyorum.

05 Mart 2024 22:23

İznim ve bilgim olmadan Binance hesabıma erişilmiş. 29.02.2024 tarihinde saat 21.30'da Binance'den aradıklarını söyleyen bir kişi, farklı IP adresleriyle hesabıma erişim sağlandığını belirtti. 'Birazdan Ziraat Bankası'ndan aranacaksınız, yapılan transfer işlemlerinin iptali için' dedi. Ardından Ziraat Bankası'nı temsil ettiklerini söyleyen bir numaradan arama aldım. Güvenlik biriminden olduklarını ve işlemleri iptal edeceklerini söylediler. İşlemlerin iptal edilmesine onay verdiğimi sanırken, aslında hesabımın kötüye kullanıldığını fark ettim. Kişiler Binance hesabıma erişerek, Ziraat Bankası'ndaki paralarımı Binance hesabıma ve oradan kendi hesaplarına aktarmışlar. Hesabımı da kilitlemişler. Ertesi gün yine iznim ve bilgim dışında Binance global hesabıma erişilmiş. Savcılığa suç duyurusunda bulunarak sonuç beklemekteyim. Binance canlı desteğiyle iletişim kurduğumda, yardım etmek istediklerini ifade ettiler ancak henüz bir sonuç alamadım. Binance'den şikayetçiyim. Hesabıma erişilebilmesi, bir güvenlik açığını işaret ediyor. Bu yetmezmiş gibi cüzdanımdaki paraları kendi hesaplarına aktarıyorlar. 276 bin TL civarında bir kaybım var ve bu durumdan dolayı büyük mağduriyet yaşıyorum. Mağduriyetimin bir an önce giderilmesini talep ediyorum.

Tahsin sonuçtan hiç memnun değil

TR Investment Ve Binance TR Hesaplarıyla Yaşadığım Sorunlar

21 Temmuz 2025 08:14
Yatırım Vaadiyle Mağdur Edildim, Paramı Geri Alamıyorum
yatirim-vaadiyle-magdur-edildim-parami-geri-alamiyorum-2.jpg
yatirim-vaadiyle-magdur-edildim-parami-geri-alamiyorum-1.jpg
Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

Hesabım Ele Geçirildi, Binance TR Güvenlik Açığı

26 Mart 2025 21:59
Ercan sonuçtan hiç memnun değil

Binance Güvenlik Zaafiyeti Ve Mağduriyetim

23 Şubat 2024 23:47