Hatice sonuçtan hiç memnun değil

Burdur KYK'da Yaşam Koşulları Ve Oda Arkadaşları Sorunu

25 Kasım 2024 16:41

Merhabalar, Burdur Sahafat KYK'da kalıyorum. 4 yıldır orada kalıyorum. 4 kişilik odaları 6 kişi yaptılar, bir şey diyemedik. Küçücük odada 6 kişi yaşamaya çalışıyoruz. 4. sınıf oldum. Odamızda bir kişi boşluk vardı, odaya da kız arkadaşını getirmiş başka yurttan. Burdurlulara öncelik tanınıyor galiba. Biz bu 2 kızdan rahatsızız çünkü çok pisler. Saçları yere atmayın dersin, lavabonun içi dışı kıl. Bir süpürge alıp eline hiçbir yeri süpürmezler. Biz 4 arkadaş tuvalete kadar temizliyoruz. Her şeyi yapıyoruz. Kavga etmeden anlaşıyoruz. Bu 2 diğer kız herkesin huzurunu kaçırıyor. İdareye gittik. Önce konuşun diyorlar, oturtalım sizi diyorlar. Aylardır zaten odada oturup kalkıyoruz. Çözülecek olsa çözülürdü. Bizim mutluluğumuz hiç önemli değil. Sürekli ortam gergin. İnadına inadına ışık kapatırlar. Pis kıyafetlerini yıkmazlar, bizim havlunun üstüne üstüne koyarlar. Mutsuzluktan kafayı yiyeceğim.

22 Aralık 2024 20:22

Burdur safahat KYK yurdunda kalıyorum. Yaşadığımız problemden ötürü 2kere müdür hanımın yanına gittik. 2. Kez gittiğimizde bize 2. Dönemi beklememizi ve dilekçe yazarsak disiplin cezası alacağımız söylendi. Bizde 2. Dönemi beklemeye karar verdik. Sözlerini dinleyip. 19 Aralık oda da ki kızla yine problem yaşadık. Bu sefer olaylar büyüdü. Biz haklı olduğumuz halde kız bizi şikayet etmiş dilekçe yazmış. Telefonda eve çıkacağına dair konuşma yaparken bizim oda değiştirmemizi ve arkadaşlarımızla ayrılmamızı talep ediyor. Ailemiz bizi saygılı büyütmüş. Çünkü çok alttan aldık. Kız bize siz kimsiniz gibi üslupla konuşurken bile saygımızı bozmadık. Kızın parmak işaretini taklit edip kavga çıkarmamız için tahrik etmesi mi dersiniz, sizin sesinizi keseceğim merak etmeyin deyip bizi tehdit etmesi mi dersiniz, eğitimsizler demesini mi dersiniz güvenliğin yanında yüzsüzler demesi mi dersiniz, odayı temizlediğim halde oda da temizlik problemi var deyip yalan beyanda bulunmasını mı dersiniz, bize sessiz olun derler oluruz ama bu kızı hiçbir konuda uyaramazsınız çünkü olağan üstü tepkiler veriyor. Yurda para veriyorum istediğimi yaparım size mi soracağım diyor. Uyurken ışık yakıyor çamaşır seriyor telefonu son ses bildirimler mesajlaşmalar hiç dikkat etmez. Uyuduğumuzu görmüyor musun sorusuna cevabı: görmüyorum belki körüm deyip bağırmaya başlıyor. Anlayacağınız buraya sığdıramayacağım bir sürü şeyler yaptı bize. Disiplin süreci başladı. Kız evine gitti ne ala. Biz de perşembeden beri ders ne çalışabiliyoruz ne uyuyabiliyoruz ne yemek yiyebiliyoruz. Bizi bu olayların etkilemeyeceği iddia ediliyordu. Kızın psikolojik sorunları olduğu düpe düz belli. İnsan eylül ayından beri merhaba, benim adım bu, şurada yaşıyorum, tanışalım falan demez mi tanışmayı geçin selam merhaba bile demez. Sonra da bize sizinle muhatap olmak zorunda değilim diyor. Kız bizim ayrılmamızı talep ediyor ama olaylar onda başlarken bizim farklı odalara geçmemiz adaletli bir sonuç olmuyor. Çünkü kızın oda da konuştuğu tek bir kız var. 4 kişi ile konuşmuyor. O başka odaya gitmiş olsa ya kimseyle konuşmayıp aynı devam edecek ya da arkadaş olacak iyi sonuç alacak. Ama bizim için öyle mi? Biz sadece o kızla konuşmuyoruz. Başka odaya geçsem insanlarla tanışma olarak %50 iyi %50 kötü anlaşma ihtimalim var. Biz haklı iken her türlü kötü olarak bizi etkiliyor. Bir de ben 4 yıldır aynı odadayım. Bu sorunlar da odaya, 3 aydır gelmiş biri için yaşanıyor.

22 Aralık 2024 20:19

Ek
burdur-kykda-yasam-kosullari-ve-oda-arkadaslari-sorunu-6.jpg

Pink sonuçtan hiç memnun değil

25 Mart 2025 14:30

Yurt Koşulları Öğrenciler İçin Sağlıksız Ve Güvensiz