09 Şubat 23:21

Ağustos-Eylül zamanında aldığım, 50 adet denemeden oluşan setin reklamını 'Orijinal, Acil, Biyotik, Apotemi' ifadeleriyle yapan Kopilot adlı kurum, hiç kimseye haber vermeden kafalarına göre bu yayınları çıkarıp 'Tanım, Sondaj' tarzı yayınlarla değiştirmiş. Bunu sorguladığımda ise 'İstersen iadeni yapabiliriz' demişti. Hayır, bu deneme yayınlarını gerekirse fiyatını iki katına çıkar ama dürüstçe sat. Her şeyi bir yana bırakın, ben bu denemeler için gerekli parayı verebiliyorum ancak köyde yaşayan ve deprem mağduru olan arkadaşlarımız da bu denemelere inanıyor. Bu denemelerle YKS'ye hazırlanmaya çalışıyorlar ancak diğer denemelerle karşılaştırdığımda ÖSYM seviyesiyle alakası olmayan, kalitesiz denemeler içerdiğini görüyorum. Bu fotoğraflar ve ekran görüntüleri 9 Ekim'e aittir. Ayrıca başta iddia edildiği gibi bu denemeler maalesef ki Kopilot'a özel üretilmemiş. Geçtiğimiz AYT denemesini bir arkadaşım iki sene önce gördüğünü ve çözdüğünü söyledi.

13 Şubat 15:48 (Şikayetten 3 gün sonra)
14 Şubat 10:23

Merhaba Kopilot yetkilisi, Yanıtladığınız ve iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederim lakin ana problemin çözülmediği ortada. Bu yayınların reklamları yapıldığından ötürü, bu yayınlarla önden bir bir anlaşılmış olması gerektiğinden elinizde bu yayınların zaten başta olması gerekirdi lakin anlaşılamamışsa da en azından haber verilmesi. Ekran görüntüsünü ekleyeceğim. Şikayetvar’a yazmadan evvel Kopilot’un deneme öğrencilerine 28 Ocak’ta bir WhatsApp grubu (750 küsur kişi vardı) açıldı ve tartışmalarla kapatıldı. Ardından Kopilot yetkililerinin dahil olmadığı daha az kişilik bir başka grup açıldı. Cuma günü bu konu grupta açıldıktan sonra birçok öğrencinin bu durumdan bile haberinin olmadığını gördük. Ardından öğrendikten sonra yetkili ekibe bir şekilde bu olay yine gitmiş ve Zoom üstünden kurucu beyle bir görüşme sağlanmış. Ardından deneme geri bildirim grubundaki sorum hala geçerli. Böyle bir hatayı yaptığınız için özür mahiyetinde herhangi bir açıklama - bakın, deneme ya da dersle alakalı bir şey de değil açıklama - yapılmadı? Aynısını orada da sordum. 9-10 Ekim tarihlerinde ben bunun şahsi tartışmasını yapmıştım. Avukata verecek ne param ne de zamanım yok. Muhtemel bir biçimde hala dava edilecek olsanız bu gibi durumlar yüzünden hem öğrencilerle hem de yaptığınız reklamlardaki yayınlarla uğraşırsınız. Dediğim gibi bununla uğraşacak kişi ama ben değilim. Allah’ınızdan bulun. Denemelerle alakalı kendi öznel düşüncem; TYT denemelerinize ait soru havuzu ÖSYM ile yakınlık göstermiyor. Denemelerin sorularındaki konu dağılımı ve soru düzenlerinde bile yer yer farklılık ve tutarsızlıklar var. AYT adına yalnızca 2 deneme olduk. Ben şahsen beğendim ama tüm bu denemelerin size özel basıldığını iddia etmenize rağmen doğru olmadığına şahit olduk. Bu 50 deneme adına olan bu çok iyi olduğunu iddia ettiğiniz denemelerin çok iyi olup olmadığını düşünmek öznelliktir, bu yüzden bu konunun üstünde durmayacağım. Zaten ana yorumumda da denemelerin ne kadar ÖSYM ile tezat olduğundan değil; aksaklıklarınızdan ötürü kendi web sayfanız, Instagram, Youtube.com gibi birçok platformda verdiğiniz reklamlardaki verilen 25’ten fazla yayın ve başta yazdığım yayınların gönderilmemesinden yakındım. Cumartesi akşamki aramada çözüm yolu olarak herkesin sizden denemeleri fiziksel ya da PDF halinde istediğini lakin fizikselin mümkün olmadığını, PDF içinse düşüneceğinizi bana ilettiniz. İnsanların sizin haberdar olduğunuz kusurlarınız adına illa ki avaz avaz sesleri mi çıkması gerekiyordu?

21 Şubat 09:40
21 Şubat 13:10

1 hafta oldu. WhatsApp grubunun şikayetle kapandığını değil, tartışmalarla kapandığını yazmıştım. Öğrenciler arasında olduğunun da farkındayım. Yazmadığım bir şeyi yazmışım gibi davranmaya gerek yok. Özrünüz de şubat ayına kaldı. Bu yazınız da 1 hafta sonrasında ancak yayımlanmış oldu. Kargoların insanlara geç gelmesini size yüklemeyeceğim ki size ait değil. Ama yayınların değişeceği baştan asla bildirilmedi. Kargo elime ulaşmadan bununla alakalı bir bilgi asla verilmedi. Kendim kargo ulaştığında açmadan önce sormak zorunda kaldım. Bunun ekran görüntüleri de elimde mevcut.

22 Şubat 08:06