Konya Ereğli Devlet Hastanesi Konya'da Bir Devlet Hastanesinde Yaşanan Hasta Yakını Ve Doktor İletişim Sorunu

15 Kasım 2023 09:55

Konya/Ereğli Devlet Hastanesi Acil Servisine, 11.11.2023 tarihinde çocuğumun rahatsızlığı sebebiyle saat 22:30 sıralarında başvurdum. Acil polikliniğinde uzman doktor bulunmamaktaydı; hepsi pratisyen hekimdi. Gece yarısından sonra, saat 01:30 sıralarında, uzman çocuk doktoru N******* Ü****'ü çağırdılar ve Konya Şehir Hastanesine ambulans ile sevk yaptılar. 'Necmettin Erbakan Tıp Fakültesine sevk yapabilir misiniz?' diye sorduğumuzda, Doktor N******* Ü**** bana dönerek, 'İmza atarsınız, çıkar gidersiniz. Ben sizin için bu saate çıkıp geliyorum. Karşı sevk yapılan hastane isterse sizi kabul etmez,' gibi cümleleri beş kez tekrar ederek beni azarladı. Çocuğumun yanında ve o sırada acilde bulunan doktor, hemşire ve vatandaşların yanında bu davranışı sergiledi. Doktor hanıma soruyorum: Ben vatandaş olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bana tanımış olduğu sağlık hakkımı kullanıyorum. Kendisi babasının hayrına mı çıkıp gelmiştir? Benim çocuğuma bakarken bu şekilde vatandaşa konuşma hakkı yoktur; hele ki psikolojik olarak zor durumda olan bir vatandaşa hiç konuşamaz. Çocuğum Konya'ya sevk olduktan sonra özel bir hastaneye gitmek zorunda kaldım. Büyükşehir Hastanesi yanlış teşhis koyduğu için Doktor N******* Ü****'ün bu davranışını kabul etmiyorum. Lütfen bu durumu inceleyiniz; herkesin gücü yettiğince adaletli davranmasını temenni ediyorum.

Semra sonuçtan hiç memnun değil

Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi Hastane Personelinin Hasta İletişimi Şikayeti

23 Ocak 2024 09:46

06 Haziran 2023 16:03

Esenler Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Esenler Hastanesi Acil Servisinde Yaşanan Tedavi Sürecine İlişkin Şikayet

10 Aralık 2023 15:31

21 Haziran 2023 10:33