İzmir Koç İnşaat Mia Koru Projesi Haksız Para Talebi

27 Eylül 2023 11:18

İzmir Koç İnşaat'ın torbalıda Mia koru adında bir konut projesine kaba inşaat devam ederken ön satış sözleşmesi ile peşinat ödeyerek katıldık.Ön satış sözleşmesinde tarafımızca yapılacak bütün ödemeleri zamanında yaptık.Teslim tarihi olarak ön satış sözleşmesinde belirtilen tarih yaklaşırken firma yetkilileri zaten inşaatı tamamlanmış projede maliyetlerin arttığını bahane ederek dairemizin teslimi için bizden fahiş bir ücret talep ettiler.

Bunu kabul etmeyeceğimizi, dairenin sözleşmede belirtilen ve ödemesi tamamlanan fiyattan fazla ödemeyeceğimizi firmaya belirttik. Firma yetkilileri istenen fazla ödemede ayarlama yapılabileceğini,ödemekte güçlük çekeceğimiz meblağ için firmanın anlaşmalı bankalarından uygun faizle kredi kullanımında yardımcı olabileceklerini bildirdiler.

Sözleşmedeki fiyattan ödememizi tamamlamamıza rağmen zaten tamamlanmış inşaat maliyetlerinin artması bahane edilerek bizim gibi birçok daire sahibinden ödeme talep edilmiş. Bir kısmı pazarlıkla istenilen fiyatı düşürmüş. Bir kısmı konuyu mahkemeye taşımıştır. Tüccarın sözleşmedeki taahhütlerini ihlal ederek haksız talep ettiği para konusunda yargıtayın emsal kararları bulunuyor. Adalete güveniyorum.

Mağdur
Mağdur

Merhaba, bu konuda bir gelişme yaşadınız mı acaba? Biz de aynı durumdayız. Birlikten kuvvet doğar, mesajımı görürseniz lütfen iletişime geçin. Size, bize ve tüm mağdurlara geçmiş olsun diliyorum, umarım haklarımızı alırız.

Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Rota Yapı (İzmir) Kentsel Dönüşüm Sorunu

05 Eylül 2023 15:55

Sarraf 34 İnşaat Yapı Gayrimenkul İle Yaşadığımız Güven Sorunları Ve Tehditler!

14 Ağustos 2024 23:17

MÇ Yatırım Lokasyon Eryaman Sözler Tutulmuyor Ve Süreç Sürekli Erteleniyor