H. Çapan sonuçtan hiç memnun değil

Keyfi Künefe Uncalı Şubesi Müşteriye Saygısızlık Ve Kabadayılık

14 Temmuz 2024 23:49

14.07.2024 tarihinde ailem ve misafirlerimle birlikte keyfi künefe Uncalı şubesine gittik. İlk açıldığı günden beri giden biri olarak müşteri sayısının hafta sonu olmasına rağmen azlığı dikkatimi çekmişti. Nedenini hesabı öderken anladım.
Künefenin yanına iki dondurma söyledik, dondurmalar gelmedi, sonra tekrar garsonu çağırıp iki dondurma istediğimizi ama gelmediğini, birini iptal edip birini getirmesini rica ettim. 2 tane de çay içtim. Su kullanmadık. Eşim hesabı öderken yanına gittim kasaya hesapta lehimize ya da aleyhimize bir yanlışlık olmasın diye. Adisyonda fazladan 2 su 40+40= 80 TL ve fazladan bir çay yazılı olduğunu görünce düzeltilmesini kibarca rica ettim. Hesabı ödedikten sonra fiş yerine bana adisyon uzattı karşıdaki kişi. Sorun olmadığını söyledim. "Bak aklında bir şey kalmasın" dedi. Kontrol ettiğimi söyledim, ısrarla "al bak aklında bir şey kalmasın demeye devam etti. "Bakın beyefendi bundan sonrası saygısızlık olur, uzatıp durmayın adisyonu sorun yok" dediğimde tekrar uzatarak kabadayı bir tavırla "asıl sen saygısızlık ediyorsun" dedi. "Dinlerseniz bir yanlış anlama olmaz" dediğimde "ben seni dinlemek istemiyorum" şeklinde cevap verdi. Uzatmadım lavaboya giden eşimi beklemek üzere dışarı çıktım. Beklerken başka bir çalışan yaptığı şeyin yanlış olduğunu kendisine anlatmaya çalışıyordu. Tarih ve saatini yukarıda belirttim, kamera kayıtlarında muhakkak görülecektir.
İlk açıldığı günden beri oraya giden, dostlarını ve misafirlerini götüren bir müşteri olarak, bu saygısızca ve kabadayı davranışlarda bulunan bu şahsın oranın en eski çalışanı olduğunu biliyorum. İşletmecisi de olabilir. İşletmecisi ise müşterilerini bu şekilde kaçırarak layık olduğu cezayı kendi kendisine zamanla verecektir ki sanmıyorum işletmecisi olduğunu o kişinin. Çünkü bir işletmeci için her bir müşteri kıymetlidir. Yok eğer çalışanı ise ilk açıldığı günden beri orada çalışıyor olmak, kendisini oranın sahibi gibi davranmaya sürüklemeye başlamış artık.
Her cümlesinde karşısındaki kişiye "siz" şeklinde hitap eden birine ısrarla öfkeli ve sokak kabadayısı ağzıyla "sen" diye hitap edilerek konuşulması nasıl bir işletmecilik anlayışıdır bunu da takdirlerinize bırakıyorum.
Eşinin, çocuklarının ve misafirlerinin yanında bir insana, özellikle müşteri demiyorum, bu şekilde davranmak olsa olsa güç zehirlenmesi ile açıklanabilir. Müşteriye ihtiyaçlarının kalmadığını gösterir.

07 Ekim 2024 20:34
Cem sonuçtan hiç memnun değil

30 Aralık 2023 14:17

03 Aralık 2023 00:14
Semiha sonuçtan hiç memnun değil

BM Bodrum Meyhanesi Fix Menü Hesabının 2 Katını Aldı

31 Ekim 2023 20:54