Kastamonu İl Özel idaresi Ruhsatlı Olan İş Yerime İmar Yok Diye Mühür Vurulması

27 Şubat 2024 11:17

Kastamonu Araç Yenice Köyünde 132 Ada 16 parsel de bulunan benzinlik ruhsatlı iş yerimin üzerindeki oto lastik tamiri dükkanımın mühürlenmesi sebebiyle şikayetimi bildirmek istiyorum.

Bu iş yerime daha önce ruhsat verilmiş ruhsat verildiğinde imarında olması gerektiği sebebiyle iş yerimizin imarı da vardır fakat İl özel idaresi bu imarı kendi inisiyatifinde bulması gerekirken bizden tekrar yeniden imar istemektedirler ayrıca imarınız yok diye benzinlik ruhsatlı iş yerimin üzerindeki oto lastik dükkanımı mühürlemişlerdir. Daha önceden imarı olan bu yerin Kastamonu Bayındırlık İskan Müdürlüğü tarafından imarın 24 Ocak 2007 tarihinde İl Özel idaresine imarı teslim ettiği açıkça eklediğimiz evraklarda mevcuttur. İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına ilişkin Yönetmeliğinin 10. Maddesi ''Adresi ve işleticisi aynı olan ve birden fazla faaliyet konusu bulunan iş yerlerine, ana faaliyet dalı esas alınarak tek ruhsat düzenlenir. Tali faaliyet konuları ruhsatta ayrıca belirtilir. Aynı adreste bulunsa bile ana faaliyet konusu veya işletmecisi farklı olan iş yerlerine ayrı ayrı ruhsat düzenlenir. İş yerlerinin depo olarak kullandıkları yerler, iş yeri açma ve çalışma ruhsatında gösterilir.'' denilmektedir.Araç İlçesi Yenice Köyü Yakacık Mevkii 132 Ada 16 parsel ifraz öncesi 13 parsel olarak kayıtlı olup bu taşınmazda akaryakıt istasyonu ruhsatı bulunmaktadır. Yapılan çalışma bu ruhsata dahildir. Ruhsatlandırma aşamasında ruhsatsız olduğu belirtilen otolastik yeri faaliyeti de dahil bir şekilde ruhsatlandırılmıştır. Ruhsatlandırma talebi ve haricen öğrendiğime göre de kapatılmasına karar verilmesi işlemi iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 10. Maddesine açıkça aykırıdır. Ruhsatlandırma istenen yer akaryakıt istasyonuna dahil olup akaryakıt istasyonu kapsamında faaliyet göstermektedir. Bu nedenle ayrıca bir ruhsat istenmesi Yönetmeliğe aykırıdır.

İvedi şekilde mühürlü olan iş yeri üzerimdeki mührün kaldırılmasını ve İl özel idaresi tarafından talep edilen imar planının kendileri tarafından kaybedilmesi ve bulunamaması sebebiyle sorumluların cezalandırılmasını talep etmekteyiz. Eklediğimiz evraklarda tarihiyle birlikte İl özel idaresine imar planının teslim edildiği açık ve nettir. Tarafımız üzerinde oluşan mağduriyetimizin bir an önce giderilmesini talep etmekteyiz. Bu süreçte maddi ve manevi olarak zarar görmekteyiz bir an önce mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz aksi takdirde mahkeme yoluyla hakkımız aranacaktır.

05 Mart 2024 18:45
Efe Motor Lastik Konak, Sakınılması Gereken İşletme
Onur sonuçtan hiç memnun değil

23 Aralık 2023 21:01
Lastik Burada Hadımköy Mağdur Etti
Gizem sonuçtan hiç memnun değil

16 Şubat 2024 18:57
Metin sonuçtan hiç memnun değil

Sipariş İptali Ve Ücret İadesi Hakkım Yok Sayıldı

18 Ekim 2025 13:53