Şükran sonuçtan hiç memnun değil

Karşıyakam Anaokulları (Bostanlı Şubesi) İlgisizliği

04 Haziran 2024 19:41

Pedagogu olmayan, 15 çocukla 1 öğretmenin ilgilendiği, büyük sınıflar tiyatroya gittiğinde 2 yaşındaki çocukların başında sadece mutfaktaki görevlinin kaldığı bir okul.

24/05/2024 'de 2 yaşındaki kızımı teslim alırken, kolunda diş izi ve morluklar gördük. (görselde darp raporumuz mevcut) okul gün içinde bizi hiçbir şekilde bilgilendirmedi, sadece kapıda üstünkörü bir açıklama yapıldı. Okul müdürünü arayıp sorduğumda çocuğu bu gibi durumlarda nasıl yönlendirmeliyim dediğimde bana; gerektiğinde itebilirsin, vurabilirsin demem gerektiğini söyledi.

Ertesi gün tekrar aynı olay yaşandı ve tekrar olay sırasında aranmadık. Müdüre ulaştığımda kızınız artık ağlamıyor ısırıldığında merak etmeyin dediler. Bu olay sonrası ısıran çocuk için pedagog desteği verilmesini istediğimde, çocuğun annesi yoğun çalıştığı için annesini aramadıklarını, pedagogların kendisinden daha iyi bilemeyeceğini, benim de böyle bir talepte bulunmamın terbiyesizlik olduğunu söyledi. Pazartesi de kapının önünden kızınızın eşyalarını gelip alın diyerek kaydımızı sildi.

Eğitimci olduğunu iddia eden ama asla çocuk odaklı olmayan, tamamen para odaklı bir kurum. Mayıs ayının kalan 1 haftalık kısmını da iade etmesi gerekirken tek bir kuruşunu bile iade etmediler.

05 Haziran 2024 12:38 (Şikayetten 16 saat sonra)
06 Haziran 2024 09:32

İlk aylarda bir vukuat yaşanmadığı için pedagog/psikolojik danışman ihtiyacı hissetmemiş olmamıza rağmen okulda yaşanan bu vukuatta öğrencinin gelişimini ve nasıl etkileneceğini dikkate almadan kapının önüne koyması ile çocuk gelişim uzmanlığı ve okul öncesi diplomasına sahip olduğu için psikolog anlaşması yapmamayı uygun gören bu kurumun, daha ciddi olaylar karşısında nasıl bir tepki vereceği muammadır. Şiddet uygulayan çocuğun hal/hareketlerini düzeltecek şekilde aksiyon almak üzere okulun çalışması gerekirken, şiddet uygulayan çocuğun ailesi endişelerini dile getirdi ve hakkını aradı diye onları kapının önüne koyan ve ısrarla okulun duvarları içinde yaşananları diğer velilere doğru bir şekilde aktarmayan bir kurumdur. Kurum okulda yaşanan şiddet olayı neticesinde kızımın da şiddete başvurmasını önermiş ve şiddet karşısında da ağlamaması gerektiğinde öğretmiştir. 30/04/2015 tarihli ve 29342 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan özel kreş ve gündüz bakımevleri ile özel çocuk kulüplerinin kuruluş ve işleyiş esasları hakkında yönetmelik madde 24 c bendini ihlal etmiştir. Büyük öğrenciler tiyatroya gittiğinde küçük öğrencilerin başında mutfaktaki görevlinin kaldığını Okul Müdürü f*** k*** M**’un kendisi bizzat tarafıma söylemiştir. Kızım hasta olduğunda Çarşamba saat 16:00 da haber verdiklerinde, Perşembe Cuma iş yerinden yıllık izin kullanıp kızımı okula yollamadığım hem okulun yoklama kayıtlarında hem de çalışmış olduğum devlet kurumumda yıllık izin sisteminde kayıtlıdır. Mart ayında okuldaki salgın sebebiyle kızımın kızıl hastalığını okuldan kaptığı doktorunun sisteminde kayıtlıdır. İzmir Medicalpoint Hastanesinin vermiş olduğu darp raporunun asılsız olduğunu iddia edemezsiniz. 4 ay boyunca hiç sınıflarında 2 öğretmen olmamıştır. Son haftamızda yeni bir öğretmen baktıklarını ancak deneme aşamasında olduğunu iddia etmişlerdir. Kırtasiye ödemesi için fatura kesmemişlerdir, vergi konusunda usulsüzlük yapmışlardır. 24/05/2024 tarihinde tek taraflı olarak kaydımız Fulya Kayatürk Malkoç tarafından silindiği için ** yönetmelik 49. Madde b bendi uyarınca son 1 haftanın iadesini yapması gerekmektedir ve yapmamıştır. Başımıza gelen bu olaylardan sonra ana şubesi ile ilgili haberleri okuyunca da ne kadar doğru tespitler yaptığımızı daha iyi anladık. Milliyet ve Hürriyet gazetelerinin arşivlerinde Karşıyakam Anaokulunun ana şube müdürünün ismini yazıp hakkındaki haberleri okuyabilirsiniz.

06 Haziran 2024 09:33
karsiyakam-anaokullari-bostanli-subesi-ilgisizligi-1.pdf

İlgili yönetmelik

06 Haziran 2024 14:37

Evrim
Evrim

Şükran Hanım size ulaşmak isterim, mailinizi rica edebilir miyim? Teşekkürler.

Şükran

Merhaba evrim Hanım, siz yazabilir misiniz mailinizi rica etsem, ben sizinle iletişime geçeyim

Özel Alfa Anaokulu (Küçükçekmece)'nda Öğretmen Şiddeti

13 Ağustos 2023 16:16
Özel Alfa Anaokulu (Küçükçekmece)'nda Öğretmen Şiddeti
Aytuğ sonuçtan hiç memnun değil

13 Mart 2025 15:03

Oyun Koleji Anaokulu Okulda Psikolojik Şiddet