Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Kappa Tur Portekiz Endülüs Turu

28 Eylül 2023 21:39

Sayın ilgili, 17 Eylül – 24 Eylül arası katıldığımız Portekiz/endülüs turunu mart 2023’de t*****’den satın aldık. Turu Kappa Tur adlı bir şirket gerçekleştirdi. Bu iki organizasyonun hangisinin nerede yetkili olduğu doğrusu pek anlayamadık. Bu da kritik durumlarda birçok soruna yol açtı.

Rehberimiz e*** hanım haklı olarak kendisinin rehber olduğunu, bu sorunları Kappa turla ilgili olduğunu söyleyip, a*** hanım adında bir yetkilinin telefonu verdi. Aradık defalarca porto ve lizbon’dan, mesajlar bıraktık ama kesinlikle bir geri dönüş olmadı. İki seçenek var; ya söz konusu a*** hanım kurgusal bir karakter ya da problemlerin farkında ve sessiz kalmayı tercih ediyor. Her iki seçenek de tatsız doğrusu.

Yani turun karşılaştığı sorunlar - haklı olarak yetkisi ve sorumluluğu olmayan - bir rehberin omuzlarına yüklenmiş. Böylelikle sorunlar - ki zaten sizin için yoktular - en baştan zekice çözülmüş oldu.

Yine de sizin için var olmayan ama bizi maddi olarak rahatsız eden sorunlara dikkatinizi çekmek istiyorum.
1) sizi daha önce aradığımızda, otellerin seyahatin başlangıç tarihinden en geç iki gün önce kesinlikle belli olacağı söylendi. Ancak 16 Eylül gecesinde bile lizbon hariç diğer oteller “vb.” ibaresi ile geldi.
2) lizbon’da iki ayrı otele yerleştirildik. Biri şehrin içinde diğeri 25 km dışında. Bu ayrım nasıl yapıldı. Ölçü neydi? Tur almayanlara ceza mı?
3) tur almayanları bir benzincide bırakacağız, nasıl bir ifade biçimi ve uygulama anlamamız mümkün değil. Hiç değilse bir kasabaya yakın bir yere bırakılır, belli bir yerden alınır, onlar da en azından doğru düzgün bir yemek yer, bir kafede otururlar.
4) ve en önemlisi de, tur şöyle özetlenebilir; hızlıca Portekiz ve endülüs’den geçtik. Bu programı kim yaptı ise; bunun bir göz boyama olarak algılanacağını düşünmeliydi. Hiçbir değeri olmayan yerler, sadece içinden geçilen ama tur diye satılan kasabalar, anlamsız kısa duraklar vb. Bir örnek; “ilk durak Portekiz'in venedik'i olarak nitelendirilebilecek olan aveiro rengârenk gondollara, kanallara ve çok zengin bir mutfağa sahiptir.” (sizin programınızdan alıntı) doğrusu insan bunu yazarken iki kere düşünür, sabah 9,30’da gittik 15 dakika kaldık, ne mutfağı ne gondolu.

Sonuç olarak, ne yazık ki bu turda saf yerine konduğumuz hissine kapılıyorum. Evet tur ucuzdu, ama karşılığında verilen şey ve turun zihniyeti çok daha ucuzdu.
Mehmet b*** 0532 ***415

29 Eylül 2023 11:44

Arandım ve ilgili kişi ile konuştum

02 Ekim 2023 09:45 (Şikayetten 3 gün sonra)
05 Ekim 2023 21:19

Sayın ilgili, Cehaletimi mazur görün lütfen, ben bu kültür turlarınızın kültür ile ilgisini ve bağlantısını tam kavrayamamışım. Ya da "kültür" sözcüğünü yanlış biliyormuşum. Sayenizde anladım. Teşekkür ederim. Belirtiğim sıkıntıların, istediğinize cevap verip, istemediğinize hiç cevap vermeyerek gösterdiğiniz incelik içinde, ayrıca teşekkür ederim. Lizbon merkezini neresi olarak kabul ettiğinizi bilmemekle birlikte, 3,5 km ile sözleşme sınırlar içinde kaldığınız haberi de, sizin adınıza beni çok sevindirdi. Ayrıca turun başarılı bir şekilde tamamlanmış olması da sevindirici. Ancak, yanlış anladımsa bağışlayın lütfen, cevabınızda maddi bir talepte bulunacağıma dair bir endişe sezdim. Aklım başımda olarak beyan ederim ki; ne böyle bir isteğim vardır ne de ilerde olacaktır. Tur tam denilen biçimde tamamlanmıştır. Denileni anlamamak benim eksikliğimdir. Saygılarımla Mehmet B***

Kağan sonuçtan memnun değil

Kağan
28 Eylül 2023 12:03
Zehra sonuçtan hiç memnun değil

30 Kasım 2023 00:05
Selen sonuçtan çok memnun

27 Eylül 2023 14:55

06 Ağustos 2023 18:25
Emel sonuçtan hiç memnun değil

Kappatur Endülüs Portekiz Turu Hüsranı!

24 Mart 2024 17:20