Hakkı sonuçtan hiç memnun değil

88 Oto Sanayi Japon Otomotiv Mazda Tamiri

18 Nisan 2024 10:27

Araç karbüratörden hava alıyor ve fazla yakıt tüketiyor şikayetiyle bir ustaya başvurdum. Aracıma iki hafta önce supap ayarı yaptırmış ve bujileri değiştirmiştim ancak sorun devam ettiği için bu ustaya gittim. Usta, sorunun karbüratörden kaynaklanmadığını, daha önce yapılan supap ayarının ve buji değişiminin yanlış yapıldığını belirtti.

Ayrıca, supap ayarının araç soğukken yapılmış olmasının yanlış olduğunu, doğru olanın aracın sıcakken ayar yapılması gerektiğini ifade etti. Karbüratörde hava kaçağı olduğunu ve bunu kapatabileceğini söyledi. Güvenerek aracımı ona bıraktım. Supap ayarını ve buji değişimini yaptı. Ayrıca, buji kablosunun da değişmesi gerektiğini söyledi ve buji kablosunu değiştirdi.

Yapılan işlemler sonucunda fark ettim ki bana piyasa değerinin çok üzerinde bir fiyatla buji kablosu satılmış. Aracı denedikten sonra yakıt tüketiminin iki katına çıktığını gördüm ve yapılan supap ayarının durumu daha da kötüleştirdiğini fark ettim. Ustayı arayarak durumu bildirdim ve LPG beyninin değişmesi gerektiğini, bunun sorunu çözeceğini söyledi. LPG beynini değiştirdim ancak sorun yine çözülmedi. Yakıt tüketimi düzelmedi ve daha da kötüleşti. Ustayı tekrar arayarak durumu düzeltmek için randevu istedim ancak bana gelmememi ve başka bir karbüratörcüye gitmemi tavsiye etti. İlk başta karbüratörde bir sorun olmadığını söylemişti, şimdi ise karbüratörde sorun olduğunu mu ima ediyor? Yapılan işlemler için zaman ve para kaybı yaşadım. İade talebinde bulundum ancak olumsuz yanıt aldım. Ustanın tavrı ve iletişim tarzından memnun kalmadım ve bu durumu diğer insanlarla paylaşacağımı ifade ettim. Usta ise bana karşı tehditkar bir tutum sergiledi. Aldığım hizmetten memnun olmadığımı ve bu işi bırakıp emekli olması gerektiğini düşündüğümü belirttim. Yaşadıklarımı paylaşacağımı ifade ettim.

Hakkı sonuçtan hiç memnun değil

88 Oto Sanayi Japon Otomotiv (Ankara) Mağdur Etti!

18 Nisan 2024 17:37

11 Ağustos 2023 16:27
İhsan sonuçtan hiç memnun değil

Murat Plaza LPG Dünyası Araç Tamir Hizmetlerinde Yaşanan Sıkıntılar

10 Kasım 2023 14:35
Fatıh sonuçtan hiç memnun değil

Vural Şanzıman Ankara Etimesgut Yalanları İlgisizlikleri

21 Kasım 2023 07:55