Aslı sonuçtan hiç memnun değil

Jalem Tur Bilet Aldatmacası Ve Kaba Davranışları!

22 Haziran 2024 14:40

14.06.2024 tarihinde Feribotlines sitesinden Jalem Tur şirketine ait 20.06.2024 tarihi 09:00 Ayvalık-Midilli gidiş ve 21.06.2024 tarihi 18:00 Midilli-Ayvalık dönüş hızlı katamaran biletlerini, ben ve eşim için sefer başına 17.5 Euro olarak toplam 70 Euro'ya satın aldık. Gidiş feribotu hızlı (45 dakika) Rüstem Jale, dönüş feribotu ise yine hızlı olması gerekirken 2.5 Euro, toplamda da 5 Euro daha ucuz olan Emine Jale isimli gemiye kesilmişti. Gemi kaptanına sorduğumuzda karışıklığın satın aldığımız siteyle ilgili olduğunu, dönüşte yer olduğu takdirde bizi hızlı feribota alabileceklerini söyledi. Aynı durumu yaşayan birkaç yolcu daha vardı. Jalem Tur, hızlı katamaranı öncelikle kendi sattığı biletli yolculara bindirip, Feribotlines gibi aracı firmalardan satılan biletleri yavaş katamarana yollayarak yolcuların maddi ve manevi olarak mağdur olmasına yol açmaktadır. Gidişte saat 09:00'da kalkması gereken feribot, yolcuların tepkileriyle 10:00'da kalktı. Gecikme nedenini sorduğumuzda Ayvalık Hudut Kapısı Gümrüğü'nün yavaş çalışması olduğu söylendi. 21.06.2024 tarihinde hareket saatinden 1,5 saat önce limandaydık ve biletlerimizde ki karışıklığın giderilmesi amacıyla önce gemi kaptanına durumu hatırlattık ve Jalem Tur Acentesini aradık. Bize, hızlı katamaranın dolu olduğu ve diğer gemiye binmemiz gerektiği söylendi. Biz de parasını verdiğimiz hızlı feribot hizmetini neden alamadığımızı sorduğumuzda, bizi şirket sahibi a*** j***'ye yönlendirdiler. İlk tepkisi, hızlı feribot dolu, yavaş feribota bineceksiniz oldu. O zaman fazla ödediğimiz 5 Euro'yu ödemeniz gerekli dediğimizde sinirlenerek Feribotlines sitesine parayı ödemişsiniz ona sorun dedi. Ben de parasını verdiğim hizmeti almak hakkım olduğunu söylediğimde bağırarak bize yardım etmeyeceğini söyledi! Sonra biz çaresiz Emine Jale isimli feribota binerken kapıda çocuk çalışan biletlerimizi istedi. Biz de durumu anlatıp bileti koparmamasını söylerken biletleri koparıp bize bağırdı ve gemi çalışanlarının da kaba davranışlarıyla karşılaştık. Gemide koltuklara oturduğumuzda a*** j*** yanımıza gelerek 13 yaşında çocuğun kalbini kırmaya utanmıyor musunuz diye bağırarak, cebinden para çıkarıp biletlere kaç lira ödediniz size vereyim de d*folun gidin gemimden başka bir gemiye binin diyerek bizi gemiden kovdu!

Aslı
Aslı
22 Haziran 2024 14:25

Parasını ödediğimiz bir yolculukta bize böyle davranamayacağını, bizi taşımaya zorunluluğunda olduğunu, Ayvalık'ta polis noktasına şikayetçi olacağımızı söylediğimizde biz Ayvalık'lıyız bize bir şey olmaz diyerek gemiden ayrıldı. Gemi çalışanlarının tehditkar bakışlarıyla fiziksel şiddete maruz kalacağımız endişesiyle yolculuğumuzu tamamlayarak Ayvalık Limanına ulaştık. Ayvalık Belediye Meclis Üyesi olmasına güvenen Ali Jale'nin parasını vererek satın aldığımız yolculuk hakkımızı ve ödediğimiz parayı g*sp ederek sonrasında bize sözlü şiddet uygulaması, fiziksel şiddetle tehdit etmesi ve bizi gemiden kovması Uluslararası taşımacılık kurallarına aykırıdır. Ali Jale ve Jalem Tur hakkında gerekli yaptırımların yapılması ve yolcu taşıma ruhsatının iptal edilmesi ve fazladan ödediniz 5 Euronun hesabımıza yatırılması talep ediyorum.

11 Ağustos 2023 10:42
Burak sonuçtan hiç memnun değil

04 Eylül 2023 13:51
Jalem Tur Vapur Süresi Yanıltmacası