İstinye Üniversitesi Üniversite Kayıt Sildirme

30 Temmuz 2023 21:59

Maalesef İstinye Üniversitesi asla kayıt silmiyor. Keşke yolum bu sözde üniversite denen yerle hiç karşılaşmasaydı. Geçen yıl gittim kayıt sildirmeye ücret istediler ve zaten maddi yetersizlik sebebiyle kayıt sildirecek olduğum için tabii ki bu parayı vermedim bu yıl tekrar gittiğimde ise geçen yılın ücreti + önümüzdeki yılın %25'i ile birlikte kaydımı silmek için benden 92 bin tl istiyorlar. Öğrenim görülmeyen yılın ücretini neden versin ki bu insanlar. Tam olarak işi ticarete dökmüşler eğitimle, öğrenci yetiştirmekle alakaları yok. Ya kaydını silersin ya da 7 yıl başka bir üniversiteye kayıt yaptıramazsın denilerek öğrencilerin önünü karartıyorlar. Topkapı kampüsü öğrenci muhasebesi desen seni aşağılar gibi halleri tavırları asla çözüm odaklı değiller. %100 burslu bile olsanız asla tavsiye etmediğim sadece şişirilmiş bir balondur İstinye Üniversitesi.

Yorumlar (10)

Derya

Bu durumun neredeyse aynısını yaşıyorum herhangi bir çözüme ulaşabildiniz mi ben artık avukatla görüşüp ihtarname hazırladım yanıt bekliyorum siz herhangi bir yasal sürece başladınız mı?

Derya

Anladım peki kaydınızın silinmesini beklemek de borcun katlanması açısından riskli değil mi 7 senenin sonunda o borç katlanarak karşımıza çıkarsa bu durumda ödenmesi imkansız olur ihtarnamem ulaşmış cevap bekliyorum tabii ki bildiririm.

Aslı

Maalesef her şeyini kılıfına uydurmuşlar, diğer türlü bir yola başvuramadım çünkü söyledikleri şeyleri alelacele sözleşmelerine de eklemişler. Yani avukatın yapabileceği bir şey olduğunu sanmadım maddi olarak da o yükümlülüğe giremedim açıkçası. Ama umarım sizde işe yarar, yararsa da bilgilendirirseniz çok sevinirim 🙏🏼

Yalnız

Peki 7 yıl sonunda kaydınız silindiğinde borcunuzda silinmiş olacak mı? Kayıt silinse bile borcun katlanarak devam etmesi söz konuşumu acaba...! Bende bu konuyla alakalı net bir şey öğrenemedim. Bir de bu süreçte açıktan 2. Üniversiteye kayıt yaptırmayı düşünmediniz mi?

Yalnız

Anladım. Eğer farklı bir şey öğrenir veya sonuç alırsanız buraya yazar mısınız? Rahatsız olmazsanız eğer bende aldığım sonucu buradan iletirim. Teşekkürler

Aslı

Benim bildiğim kadarıyla kayıt da para da silinmiş oluyor. Ancak onlardan her şeyi beklerim, kesin bir şey diyemiyorum. Açıktan yazdım bir bölüm evet, ancak verimli olmadı pek benim için.

Yalnız

Benzer durum bizde de var. Peki ne yaptınız hangi aşamadasınız?

Aslı

Maalesef süreç hala aynı. 3 yıl geçti hiçbir gelişme yok. 7 yıl sonra silinecek demişlerdi parayı ödemediğim takdirde. Kaldı 4. Eğitim hayatımı bitirdiler tam anlamıyla.

Osman

İstinye Üniversitesi gastronomi 1. Sınıf öğrencisi olan oğlum okul kaydını sildirmek istemesine rağmen 2024/2025 öğretim yılı ücretinin %25 ini talep ettiler. Bir önceki dönem ödemelerini peşin yapmama rağmen bu talebi yaptılar. Okul kaydını yaparken bu şekil bir sözleşme olmamasına rağmen bu şekilde bir sözleşme önüme çıkardılar. Görevli tavır ve davranışları aşağılayıcı tavırlarla dolu olup çözüm odağından yoksun bir kurum anlayışı ile eğitim veriyor diyemeyeceğim çünkü eğitim yok.

Aslı

Sözleşmeleri kendi sitelerinde yayınlamadan para talep ediyorlar. Bunu söylediğim zaman da "tamam o zaman sizden yarısını alalım" denilerek sadece para için ne kadar küçülebildiklerini gösterdiler. Hazır %25'ini istiyorlarken ödeyip kurtulun bence o okuldan, yoksa para artarak katlanmaya devam ediyor.

Fadile sonuçtan hiç memnun değil

İstinye Üniversitesi'nin Kayıt Sildikten Sonra İadeyi Değiştirmesi!

Fadile
21 Mayıs 2024 19:05
Osman sonuçtan hiç memnun değil

İstinye Üniversitesi Deneyimi: Hayal Kırıklığı Ve Para Yanıltmacası

Osman