Ramazan sonuçtan hiç memnun değil

Küçükçekmece Anadolu Sokak'ta Yaya Güvenliği Tehlikesi

26 Aralık 2024 18:40

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne,

Merhaba,

Küçükçekmece Anadolu Sokak’ta ikamet etmekteyim. Sokak, 1 şerit gidiş ve 1 şerit dönüş şeklinde oldukça uzun bir yapıya sahiptir ve yoğun bir araç trafiğine sahne olmaktadır. Bunun yanı sıra, sokakta karşıya yaya olarak geçmek zorunda kalan çok sayıda çocuk, yaşlı ve aile bulunmaktadır.

4 yaşındaki çocuğumla birlikte bu sokakta karşıya geçmeye çalışırken defalarca araç çarpma tehlikesi atlattık. Bu durum yalnızca bizim değil, diğer mahalle sakinlerinin de sıklıkla karşılaştığı bir sorundur.

Sokağımızda trafik güvenliğini artırmak adına;

-Yaya geçidi yapılması,
-Araçların hızını azaltacak kasis veya benzeri hız önleyici tedbirlerin alınmasını,
-Sokak üzerinde yayaların güvenliğini sağlayacak ek trafik levhaları yerleştirilmesini,
talep ediyoruz.

Mahalle sakinleri olarak çocuklarımızın, yaşlılarımızın ve tüm yayaların güvenliğini sağlamak adına bu sorunun en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını rica ederiz.

Bu hususta başımıza gelecek kazada İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Küçükçekmece Belediyesinin sorumlu olduğunu belirterek bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla,

27 Aralık 2024 10:12 (Şikayetten 15 saat sonra)

Değerli vatandaşımız, Başvurunuz 1-64412657739 ,1-64448080417 numarası ile kayıt altına alınmıştır. İletişim bilgilerinize gönderilen güvenlik kodu ile başvurunuzu takip edebilirsiniz.

Ramazan
Ramazan
28 Aralık 2024 11:14

"2918 sayılı trafik kanununa göre şehir içi yollarda hız sınırı 50 km/s olarak belirlenmiş olup, 68. Maddesi uyarınca yaya geçidi veya kavşak bulunmayan yerlerde yayalar, taşıt trafiği için bir engel teşkil etmemek şartı ile ve yolu kontrol ederek kendi güvenliklerini sağladıktan sonra en kısa doğrultuda ve en kısa zamanda yolun karşı tarafına geçişlerini sağlamakla yükümlüdür. Bu nedenle yapılan talep uygun görülmemiştir. Konuyla ilgili tarafınıza verilecek yeni ve farklı bir bilgi bulunmamaktadır." Taşıt trafiği çok fazla bu nedenle doğru ve güvenli bir zaman olmadığı ve bir çok kere kazalar atlatıldığı için talep etmiştim. Mevcut sokağı görmeden tecrübe etmeden bakmadan hazır madde ile cevapla da vermek en kolayı tabi. Sizi buraya davet ediyorum. Önemli veya gerekli olmasa 10 defa farklı yerden talep açmam değil mi? Tekrar belirtiyorum burada bana eşime ve çocuklarıma olacak en ufak zarardan siz sorumlusunuz.

Değerli vatandaşımız, 1-64412657739 ,1-64448080417 numaralı başvurunuz sonuçlanmıştır. Başvurunuzun sonucuna iletişim bilgilerinize gönderilen güvenlik kodu ile ulaşabilirsiniz. Süreçlerimizin iyileştirilmesine katkıda bulunduğunuz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.

Rüzgar sonuçtan hiç memnun değil

14 Ocak 2025 21:58
Murat sonuçtan hiç memnun değil

11 Ocak 2024 10:32

07 Kasım 2023 21:12

20 Mayıs 2025 14:43
Sokakta Araç Hızının Tehlike Oluşturması ve Hayvan Güvenliği Endişesi

İBB - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bahçeşehir'de Çocuklarımızın Güvenliği Tehlikede!

10 Mart 2024 19:46

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kategorileri