Ramazan sonuçtan hiç memnun değil

03 Şubat 2024 11:32

Haberim olmadan İSKİ yetkilileri su saatimi değiştirmişler. Su saatiyle ilgili hiçbir sıkıntı, şikayet yokken değiştirilen su saati için benden 776 TL ücret talep ediliyor. Dün akşam itirazlar sonucu borcunuz 463 TL'ye düştü. Ben itiraz etmedim. Benim bilgi dahilimde olmayan bu itiraz ve bildirimleri kim yapıyor. Özellikle İSKİ nasıl olur da benim istek, şikayetim olmadan veyahut haber verilmeden su saati değişimi yapabiliyor.
2. Olarak otomatik olarak ödenen su faturam için benden ilaveten 21m3 su parası olarak 463 TL fatura parası isteniyor. Resimlerde görüneceği gibi benden her ay otomatik olarak olarak ödenen fatura neden tekrar isteniyor. Kendi İSKİ uygulamalarında benim Aralık ve Ocak ödemelerim neden görünmüyor?
Sonuçta büyük bir yanlışlık var ve bunun düzeltilmesini istiyorum.

03 Şubat 2024 19:28
iski-haberim-olmadan-degisen-su-saati-ve-odenen-faturayi-tekrar-odetme-1.jpg

İSKİ abone hizmetleri tarife ve uygulama yönetmeliği kitapçığının 25. Sayfadaki h maddesine göre bu işlemden ücret alınmaması gerekiyor. Çünkü muhafazalı, kapalı, korunaklı su saati için ben hiçbir bildirim ve istekte bulunmadım. Bulunmadığım halde değiştirilen su saati için benden ücret talep ediliyor. Ayrıca internet sitesinde neden Aralık ve Ocak ayı harcamaların görünmüyor. Yetkililere buradan sesleniyorum hata düzeltilmezse Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağını bildiriyorum.

05 Şubat 2024 13:22 (Şikayetten 2 gün sonra)

Değerli vatandaşımız, Başvurunuz 1-59449175823 numarası ile kayıt altına alınmıştır. İletişim bilgilerinize gönderilen güvenlik kodu ile başvurunuzu takip edebilirsiniz.

06 Şubat 2024 13:24

Bu mübarek günde Allah'ını, Peygamberini seven açıklasın. Bu neyin faturası. 3 ayrı fatura. Hiçbir bilgi verilmeden. Ne olduğu belli olmadan. Neyin faturası...

Değerli vatandaşımız, Başvurunuzla ilgili tarafınıza telefonla süreç hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Süreçlerimizin iyileştirilmesine katkıda bulunduğunuz için teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.

09 Şubat 2024 19:20
iski-haberim-olmadan-degisen-su-saati-ve-odenen-faturayi-tekrar-odetme-2.jpg

Artık sizi Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet edeceğim. 1 şubatta ödediğim fatura bile iptal görünüyor. Madem fatura İptal edildi. Neden hala 263 TL fatura ücreti aldınız.

09 Şubat 2024 19:26
İSKİ Haberim Olmadan Değişen Su Saati Ve Ödenen Faturayı Tekrar Ödetme

Bu sebepten 29/12/2023 de sayacınız kırık sebebiyle değiştirilmiştir. Yaptığınız İSKİ sözleşmenizde de belirtildiği üzere 3.6. Maddesine göre Abone, varsa onaylı sıhhi tesisat projesine uygun olarak, yoksa İdarece uygun görülen yere İdarenin kabul veya teslim ettiği su sayacını takmak, donma, sayaca müdahale vb. Dış etkilerden korumak ve sayacını okuma personelinin okumasına hazır vaziyette tutmak zorundadır. Cevaben yazıyorum. Resimdeki dolabın içinde bulunan mavi kapaklı su saatini ben nasıl kirabilirim. Veyahut sizin söyleminizle ben bu saati daha nasıl muhafaza edebilirim. Ne yapmam gerekiyor onu da yazın ona göre dolap yaptıralım.

23 Kasım 2023 22:14
İSKİ Yüksek Fatura

23 Eylül 2024 21:32

26 Temmuz 2024 18:11
İBB - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şok Eden Su Faturası
Sevil sonuçtan hiç memnun değil

16 Temmuz 2024 11:46

05 Mayıs 2024 19:56