Kaan sonuçtan hiç memnun değil

isimtescil.net En Kötü Hosting Hizmeti

10 Haziran 2024 21:37

Arkadaşımın daha önceden yüksek fiyatla satın almış olduğu isimtescil.net Platinum hosting paketi sebebiyle, ek masraf çıkarmamak adına maalesef destek ekibiyle muhatap oldum. Kötü yorumları okuduğumda, belki ben de destek olursam sorunları bir çözüme kavuştururuz diye düşünmüştüm fakat yanılmışım. Destek değil köstek olan ekip yerine sunucuya root erişimi vermiş olsalardı 15 dakika sürecek problemleri çözümsüz bırakmamış olurduk. Özetini geçelim.

Hosting panelleri - güvenli olmaktan çok uzak, panel üzerinde DNS yönetimi bile yapamıyorsunuz. Destekten iletişime geçip dua etmeniz gerekli, bir daha değişiklik yapmak istediğinizde ne olacağını sorduğunuzda "bizle iletişime geçin." cevabını alıyorsunuz, şahane. Domain'inizi cloudflare'e taşıyıp kalan yönlendirmeleri oradan yaparak bu kısımda ellerinden kurtulabiliyoruz.

SSL kurulumu - paketle birlikte ücretsiz gelen SSL'de kullanıcının kurulum yetkisi yok, ilk kurulumda hatalı kurulum yapıp 2 gün sonra düzeltebildiler (sanırım hafta sonları çalışmıyorlar, 30 dakika destek iddiasını dillendirmiyorum bile). (sözde) litespeed altyapılı hosting - WP-rest apı engelli hizmet veriyorlar, dolayısıyla /WP-json/litespeed/v1 üzerinden rest bağlantısı sağlayamıyorsunuz.

Sorunun kaynağını bulduğunuz yetmezmiş gibi, çözüm ile ilgili ne yapılacağına dair ricada bulunduğunuzda, "maalesef paylaşımlı hostinglerde onu yapamıyoruz" cevabı alıyorsunuz. Keşke boşuna litespeed lisans ücreti ödemeseydiniz. :) (sözde) PHP modül desteği - memcached veya redis benzeri bir modül mü kullanacaksınız, unutun. Memcached modülünü zaten aktifleştirmiyorlar (kim bilir neden), kullanıcının da modül açıp kapama yetkisi yok.

Bunun yerine yine lisans ücreti ödediklerini tahmin ettiğimiz redis modülünü kullanıyorlar fakat bağlanabilirseniz. Sorunun kaynağına inmenize rağmen aldığınız dönüş şu olacaktır: "yazılımsal bir hata alıyorsunuz ve aynı şekilde yazılımsal müdahaleniz sonucu çözümlenecektir." basit bir PHP script ile connection refused hatası almak yazılımsal bir hata değildir.

Sevgili "kıdemli uzman", ya redis konfigürasyonunuzda problem vardır ya da authentication veya IP:port bilgilerinizi doğru iletmemişsinizdir. Bunun gibi daha birçok problem, aslında iğneleyici yazmak istemezdim fakat böyle yaklaşıma böyle şikayet.

10 Haziran 2024 23:48 (Şikayetten 2 saat sonra)

Değerli müşterimiz, Paylaşımlı hosting paketlerinde, memcached ve redis modülleri kullanılmamaktadır. İlgili modülleri, kaynakları size ait olan VDS sunucularda problemsiz kullanabilirsiniz. Saygılarımızla, İsimtescil Destek Ekibi

Kaan
11 Haziran 2024 00:01

Onlarca problem arasından cımbızla cevap vermeniz de iyiymiş. Bu bilgiyi destek kısmında "bizde problem yok", "yazılım probleminiz var" gibi arka arkaya uydurma cevaplar vermeden de, "paylaşımlı hosting'lerde modül desteği sağlayamıyoruz" diyerek cevaplayabilirdiniz (ki hala geçerli bir bahane değil). SSL kurmaya üşendiğiniz ve panel portlarını arama motorlarına bile kapatmadığınız hosting hizmetlerinizde "sorunsuz" herhangi bir hizmet sunabileceğinizi düşünmüyorum, teşekkürler.

Satın Alınan Hizmetler Aktif Edilmedi, Sorunlara Cevap Verilmiyor

30 Kasım 22:40
satin-alinan-hizmetler-aktif-edilmedi-sorunlara-cevap-verilmiyor-1.jpg

14 Şubat 22:42
Sürekli Kesintilerle Mücadele: Hosting Kabusu

Kurumsal Hesapta Olmayan Şirket Nedeniyle Hesaba Erişim Sağlanamıyor

11 Haziran 16:00
Umut sonuçtan hiç memnun değil

06 Haziran 04:28
isimtescilnette-surekli-kesintiler-ve-destek-sorunlari-8.jpg