Bilinmeyen Numaradan Gelen Şüpheli Anket Araması

Bilinmeyen Numaradan Gelen Şüpheli Anket Araması
18 Ekim 2024 01:1238.172

17.10.2024tarihi ve saat 09.49 +902162662483
numarası tarafından arandım.
Türk Telekom nakil hizmetine dair anket yapmak istediğini söyledi. Yakın zamanda nakil yaptığım için ve Net şeyler söyleyince gerçekten Türk Telekom'a bağlı olarak aranıyorum diye düşündüm.
Yaklaşık 50 soruluk anket soruları sordu. 15 dakika boyunca sorular sordu. Sorular hizmetten memnun musunuz. 1-10 arasında puan verin. Gibi ve evet-hayır şeklinde sorulardı.
Telefonu kapatınca numarayı internetten arattım ve hakkında iyi şeyler yazılmadığını gördüm. Teyit etmek için Türk Telekom Müşteri Hizmetlerine bağlandım. Müşteri Hizmetlerinde çalışan kişi bana bu numaranın kendilerine ait olmadığını söyledi. Kısa bir süre müşteri temsilcisi tarafından bekletildikten sonra bu numaranın Ipsos Araştırma Kurumu'na ait olduğunu ve onlarla iletişime geçmemi istedi.
İlk olarak bilgilerim Türk Telekom'da bulunmakta. Numaramın kimin üzerine kayıtlı olduğunu, en son ne zaman para yüklediğim gibi bilgilere nasıl erişebiliyorlar?
Bu numara gerçekten Ipsos Araştırma Kurumuna'mı ait? Aitse bilgilerime nasıl erişildi? Bir daha aranmak ve bilgilerimin kullanılmasını istemiyorum. Verdiğim kısa cevaplar evet -hayır şeklindeki ses kaydımın kötü amaçlı kullanılması durumunda Hiçbir sorundan ve sonuçtan ben sorumlu değilim.

18 Ekim 2024 11:05 (Şikayetten 9 saat sonra)

Sayın Paşa G., Türk Telekom'un kapsamlı sözleşmelerle Ipsos’u görevlendirdiği "Hizmet sonrası memnuniyet" araştırmaları kapsamında Türk Telekom'un onayı dairesinde Ipsos'un kurumsal telefon numarasının kullanıldığını teyit ediyoruz. Rahatsızlığınızı belirtmeniz üzerine, Şikayetvar sistemine kaydolurken tarafınıza ait olduğunu beyan ettiğiniz telefon numaranız derhal Ipsos tarafından iletişim kurulmasını istemeyen numaraların loglandığı “Telefon ile iletişim kurulmayacaklar” (BLACKLIST) listemizde kayıt altına alınmıştır. Daha kapsamlı bilgi verebilmek amacıyla Ipsos'un görüşlerinize başvurduğunu belirttiğiniz araştırmanın teyidini yapabilmek için Şikayetvar’ platformuna kaydolurken kullandığınız telefon numarası üzerinden sistem taraması başlatılmıştır. Gerekli incelemelerin tamamlanmasının ardından yazılı geri dönüş yapılacaktır. Geri dönüşümüzü beklemenizi rica ederiz. Sağlıklı günler dileriz, Saygılarımızla, Ipsos Araştırma ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.

23 Ekim 2024 12:47

Sayın Paşa G., Şikayetvar sistemine kaydolurken tarafınıza ait olduğunu beyan ettiğiniz telefon numaranız üzerinden gerçekleştirilen inceleme tamamlanmıştır. Geri dönüşümüzü beklediğiniz için teşekkür ederiz. Araştırma veren firmaların Call Center çalışanları, Firma yönetimlerinin gerçekleştirdiği tüm araştırmalara vakıf olmadıklarından yanlış bilgi verilmesi zaman zaman söz konusu olabilmektedir. Türk Telekom Call Center tarafından sehven verilen bilginin düzeltilebilmesi için başvurunuz derhal müşterisi olduğunuz Türk Telekom yetkililerine iletilmiş, Türk Telekom yetkilileri tarafından “Müşterimize doğru bilgilendirme yapılmıştır.” yönünde tarafımıza bilgi verilmiştir. İşbu yanıtımız Türk Telekom’dan gelen açıklamayı takiben paylaşılmaktadır. Kişisel veri sahibinden açıkça rıza almadan ses kaydı ve belirleyici kişisel verilerin Türk Telekom dahil olmak üzere, kesinlikle üçüncü kişi veya kurumlarla paylaşılmadığını, rıza alınmış dahi olsa geri çekilmesinin mümkün olduğunu, tarafınızdan alınan İzin\Onay sorularının “HAYIR” olarak değiştirildiğini bilginize önemle sunmak isteriz. Diğer yandan araştırmalarda anket soruları skalalı (1 ila 5, 7 ya da 10 arasında değerlendirme), ifadelere katılım, kullanım sıklığı, ekonomik değerlendirmeler, deneyime ilişkin detay (açık uçlu) ya da -Evet, -Hayır olarak cevaplanabilecek sorulardan oluşabilmektedir. “Telefonu kapatınca numarayı internetten arattım ve hakkında iyi şeyler yazılmadığını gördüm” ifadelerinize ilişkin; internette saygın birçok firma hakkında mesnetsiz iddialar ortaya atılmakta olup platformlar üzerinden gerçekleştirilen bildirimlere tümüyle itibar etmemenizi önemle rica ederiz. 30403475 bildiriminiz ile tarafımızla temasa geçerek gizlilik yönündeki öncelikli global ilkemizi korumamıza yardımcı oluyorsunuz, sizinle aynı hassasiyeti paylaştığımızı ifade etmek, Ipsos güvencesi hakkında bilgi vermek isteriz. Ipsos, araştırma ve danışmanlık alanında 90 ülkede 20.000’den fazla çalışanı ile faaliyet gösteren dünyanın en büyük araştırma şirketlerinden biri olan Ipsos Group S.A’nın bir grup şirketi olup, ülkemizin bilgiye ulaşma, öngörü oluşturma ve toplumu anlama amaçlarına hizmet eden, istatistik ve araştırma bilimine katkı sağlayan, Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) sonra en geniş araştırma kadrosuna sahip öncü kuruluşlarından biridir. Daha kapsamlı bilgiye ihtiyaç duymanız halinde [email protected] adresimize yazılı iletebilir ya da formu doldurabilirsiniz. Yasalar ve taahhütlerimiz gereği tüm tarafların hukuki yükümlülüklerini yerine getirebilmesi, sürecin güvenlik, gizlilik içinde yürütülmesi, iç politika prosedürlerimizin uygulanabilmesi için belirttiğimiz kanallarımız üzerinden bizimle iletişime geçildiğinde soruları cevaplamaktan memnuniyet duyduğumuzu bilginize önemle bildiririz. Saygılarımızla, Ipsos Araştırma ve Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.

Ipsos 05538705421 Numaralı Türk Telekom Şüpheli Anket

31 Ağustos 2024 15:2545.880

29.08.2024 tarihi ve saat 14.10'da +905*******21 numarası tarafından arandım. Türk Telekom nakil hizmetine dair anket ya...

Yanıltıcı Anket Onayımı Geri Çekiyorum

4 Aralık 2024 12:413.333

Ipsos Ankette Yanlış Anlaşılabilecek Onayımı Geri Çekiyorum Merhaba, bugün yani 04.12.2024 saat 11.29 da +905*******4...

Öne ÇıkanKonular