Esra sonuçtan hiç memnun değil

09 Nisan 2024 13:44

17.09.2023 tarihinde satın almış olduğum iPhone 14 128 GB telefon, 2 ay sonrasında hata vermeye başladı. Arama esnasında karşı tarafın sesi ya hiç gelmiyor ya da tamamen cızırtılı geliyor. Konuyu çözebilmek adına Apple yetkili servis sağlayıcısı olan Gürgençler'e telefonu 16.12.2023 tarihinde götürdüm, 18.12.2023'te testleri doğrulanarak hatasız teslim ettiklerini bildirdiler ama hata devam ediyordu. Tekrar incelenmesi için telefonu aynı gün içerisinde Gürgençler'e bıraktık. 28.12.2023 tarihinde yazılım güncellemesi yapıldı ve hata giderildiği söylendi. Teslim aldıktan sonra hatanın devam ettiğini gözlemledik ve Apple destek ekibine başvurduk. 28.03.2024 tarihinde onların yönlendirmesiyle servise giderek donanım kaynaklı hata saptandı ve alıcı hoparlör değişimi yapıldı. Telefonu teslim aldığımda hata yine devam ediyordu. Apple destek ekibi kıdemli ekspert O****** Bey'in yönlendirmesiyle Gürgençler yetkili servis sağlayıcısına gidip onarım talebi değil, hata tespit raporu almamızın yeterli olduğunu söyledi. Raporda, 'yapılan AST2 testlerin alıcı uyarı vermemektedir. Ancak manuel testlerde sorun net olarak görülmektedir. Arama esnasında hoparlörden konuşulduğunda herhangi bir sorun görülmemektedir. Arama esnasında alıcı donanımından konuşulduğunda karşı tarafın seslerinin gelmediği ve sadece cızırtı sesi geldiği tespit edilmiştir.' yazmaktadır. Buna rağmen ve toplamda 5 defa servis işlemi görmüş telefon hakkında ne Apple ne de Gürgençler mağazası problemi çözemeyip, kullanıcı olan bizleri ping-pong taktiği ile oyalamaktadır. Her seferinde 'servise bırak, geri al, hata devam ediyor' döngüsünden kullanıcı olarak yoruldum. Bu süreçte telefonsuz kalmam da cabası. Yeni aldığım telefonu 2 ay bile kullanamadım ve sürekli serviste işlem gören, hatayı gideremeyen Apple destek ve Gürgençler Ankamall mağazasından şikayetçiyim. Telefonun değişimini talep ediyorum. Gerekli tüm servis raporları ve arızanın gün gün, saat saat kayıtlı videoları tarafımda bulunmaktadır.

Turgay

Apple gibi bir markanın böyle bir şey yapması çok ilginç garantiden çıkarması falan inşallah iyi sonuç çıkar mahkemeden

Turgay

Merhaba telefonla ilgili nasıl bir gelişme oldu onu merak ettim değişim oldu mu bir tanıdığımında telefonla ilgili sıkıntısı var

Esra
Esra

Merhaba, Son kez daha Apple destek yönlendirilmesiyle Onarım Merkezine gönderildi telefon, hatayı bulamayınca da yetkisiz değişiklik saptandı yazısı ile telefonu komple garanti kapsamından çıkarttılar. Şaka gibi. Süreci Tüketici Hakem Heyeti ile karara göre de dava ile yürüteceğiz. Süreçten bağımsız Apple gibi büyük bir markanın bu şekilde mağduriyetler yaşatması oldukça üzücü, işlemlerinde ne prosedür var ne muhatap. En son ki rapor detayını bile paylaşmadılar gizlilik bahanesi altında.

Selin sonuçtan hiç memnun değil

İPhone Garanti Sürecinde Çözülmeyen Sorunlar!

Selin
17 Şubat 2025 14:35
İPhone Garanti Sürecinde Çözülmeyen Sorunlar!
Musa sonuçtan hiç memnun değil

İPhone 14pro Hoparlör Sorunu

19 Temmuz 2024 15:38