İrem sonuçtan hiç memnun değil

Vize Başvurumun Gecikmesi Uçuşumu Tehlikeye Atıyor

Vize Başvurumun Gecikmesi Uçuşumu Tehlikeye Atıyor
05 Aralık 2024 21:39

Uçuşuma çok çok az bir süre kalmasına rağmen hala pasaportumu almak için beklemekteyim. İtalya vizesi için 4.11.2024 tarihinde iData Gayrettepe şubesine evraklarımı teslim ettim. Şu an tarih 5.12.2024 ve hala pasaportum elime geçmedi. Haftaya uçuşum var ve iptal tarihim 9.12.2024. Vize sonucumla alakaları İdata ile defalarca iletişime geçmeme rağmen tarafıma herhangi bir bilgi verilmemektedir. Sistemde “Başvuru dosyanız ilgili Elçilik/Konsolosluğa gönderilmiş, işlem süreci başlamıştır” ifadesinden başka bir gelişme kaydedilmemektedir.

06 Aralık 2024 14:16

Bir arkadaşım vasıtasıyla öğrendim ki pasaportlar ilk önce iData'ya gidiyor ve sonrasında kargolanıyormuş, idatayı aradığımda hala şubeye ulaşmadığını son gün bile ofise gelebileceğini bu durumda kargo sürecini durdurup oradan gidip almam gerektiğini belirttiler 🤦🏼‍♀️

Yorumlar (19)

Esra
Esra

Merhaba İrem hanım aynı durumdayız bende 07.11 de evraklarımı teslim ettim hala bizem gelmedi siz bir geri dönüş alabildiniz paylaşabilir misiniz

İrem

Esra hanım merhabalar seyahat günümden bir gün önce iData ofisine geldi elden gün içerisinde teslim aldım

Yusuf
Yusuf

Herhangi bir gelişme var mı? 05.12.2024 tarihinde fuar için ticari vize başvurusunda bulundum. 17-19 Ocak'ta orada olmam gerekiyor. 15.01.2025 tarihinde uçak bileti aldım. Referans numarası: 3615344

Some
Some

İrem hanım herhangi bir değişiklik var mı durumda, aldınız mı pasaportunuzu?

Burcu
Burcu

Acaba bir sonuç alabildiniz mi bende 15.11 2024 başvuru yaptım pasaportum hala işlemde diye gözüküyor 20.12.2024 de uçuşum var kimse yardımcı olmuyor başvuru yaparken en azından söylene bilirdi yetişmeyeceği ve ona göre başvuru yapardım 15 is günü deniliyor

İrem

Burcu hanım merhabalar 1 gün kalmasına rağmen hala pasaportum konsoloslukta gözüküyor. Herkes aynı şekilde oldukça mağdur otel rezervasyonunu iptal etmek durumunda kaldım eğer yarın da gelmezse zaten her şey iptal olmuş oluyor. 🥲 Kim bilir kaç defa idatayı aradım hiç kimse yardımcı olmuyor. Pasaportları son dakika gelen de var seyahat tarihinin üstünden 1 ay geçmesine rağmen pasaportu konsoloslukta tutulan da...

Armağan

İrem hanım dönüş oldu mu acaba

Hanife
Hanife

Bende 30.10 Almanya için başvuru yaptım aynı şekilde hiçbir bilgi ve dönüş alamıyorum benim biletim vs hep yandı umarım senin senin daha şanslı olursun

Armağan

İrem hanım merhaba sonuç alabildiniz mi acaba bilgi paylaşabilirseniz çok mutlu oluruz

Cansu

Merhabalar, bizim de uçuşumuz 14ünde 6.11 de yaptık başvuruyu sürekli burayı takip ediyoruz. Bugün alabildiniz mi acaba, alırsanız bilgilendirir misiniz?

Cansu

Merhabalar herkese, bu süreçte çok kontrol ettiğim için burayı bilgilendirmek istedim bizim uçuşumuz 17sinde (buraya 14u olarak yanlış yazmisim) ve bugün 17.00 dan sonra kontrol ettigimzde pasaport iData'ya teslim göründü. Olumlu olumsuz bilmiyorum ama Umarım bekleyen herkes son gün olmadan dönüş alır

Pasaportunuz geldi mi acaba cansu hanım bizim de 15 inde uçuşumuz var

Gizem

Pasaportunuz geldi mi acaba ceren hanım

Merhaba cansu hanım bizim de uçuşumuz 14 ünde sizde bir gelişme var mı acaba

İrem

Merhabalar Cansu hanım maalesef herhangi bir geri dönüş sağlamadılar herkes son gün teslim olabilir diyor 🤦🏼‍♀️

Geçen yıl birkaç hafta önce pasaport veriliyordu fakat bu yıl seyahat tarihinden bir gün önce verildiğini duydum bir çok kişi öyle almış, bir gün önce kesin gelir diye düşünüyorum

Gizem

Merhaba, konuyla hiç ilgim olmamasına rağmen, yine de yazmak istedim. Arkadaşımın oğlu İtalya'ya gitmek istiyordu ve bugün sosyal medyada, İtalya'nın vize başvurularını kapattığı haberini gördüm. Sizin gidiş sebebiniz nedir hiç bilmiyorum ama, konudan haberdar olup olmadığınızı da bilmediğim için yazmak istedim. Umarım bilet iptal tarihinden önce sonuç alabilirsiniz.

Benimde 12 aralıkta biletim var hatta ben 2 Eylül tarihinde başvuru yaptım bana bile bir geri dönüş olmadı

İrem

Gerçekten saçmalık insanları yıldırmaya çalışıyorlar, resmi inceleme sürelerini de geçip resmen pasaportlara el koyuyorlar. İData diyor ki ayın 11inde pasaportunuz gelmezse o zaman arayın!

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Vize Sonucu Gecikmesi
İData İtalya Vize Sorunu

Abdulbaki
05 Kasım 2024 14:57
Emirhan sonuçtan memnun değil

Vize Başvurumuz Neden Hala Sonuçlanmadı?

Emirhan
13 Aralık 2024 17:11
Vize Başvurumuz Neden Hala Sonuçlanmadı?
Tolga sonuçtan hiç memnun değil

Pasaportlarımız Teslim Edilmiyor, Seyahatimiz Tehlikede!

Tolga
02 Ekim 2025 13:13