İData Personel Hatası

09 Temmuz 2023 23:26

İData personelin hatası yüzünden vizem reddedildi. 2 farklı başvuru formu götürdüm hatalı bir yer varsa diye görevliye 3 4 kez sordum hayır her şey burda var dedi ne için gideceğimi sordu staj dedim erasmus mu dedi. Hayır dedim tamam dedi. Belgelerimin eksik olmadığını 3-4 kez teyit ettim onay verdi. Hatta elimdeki birkaç belgeyi (Türkçe sponsor belgem vs) çok fazla ısrar etmeme rağmen gerek yok diyerek almadı.

Arkadaşımla bütün belgeleri birlikte hazırladık. Arkadaşımın gittiği i datadaki (ikisi de Ankara şubesi ) görevli arkadaşıma vize başvurusu için başka bir personele yönlendirmiş o personel vize başvurusu yaparsan eğer eksik belgen olur demiş ve kültürel olarak başvurman gerekir yoksa eksik belge diye ek bir belge imzalatacağını söylemiş.

Arkadaşımla hiçbir belge farkımız yok aldığımız kabul mektubunun içeriği bile aynı olmasına rağmen ben staj için gerekli olan zav belgesi eksik olduğu için red belgesi aldım. Fakat benim yapacağım stajla arkadaşımın stajı aynı. Staj yapacağım hastane zav belgesi vermeyi kabul etmiyor bu belgeyi ben de alamıyorum. Bu staj için 2 yıldır almanca kursuna gidiyorum vize için evraklar için 6 aydır uğraşıyorum.

Elimden alınan babama ait imza sirküleri ve faaliyet belgesinin orijinali de vize sırasında kopyasını almayıp orijinal şekilde aldığı için yeniden başvurmak için elimde bir belge yok şu an mağduriyetimin giderilmesini eksik olan belgenin aslında gerekli olmadığını, yapacağım stajın bir iş bulma vizesi gerektirmediğini yaz stajı olduğunu konsolosluğa iletmek istiyorum. 6 aylık vize reddi itirazı askıda olduğu için ben itiraz edemiyorum. Bu yanlışın idata tarafından düzeltilmesini bana ulaşılırsa hastanemin konsoloslukla görüşebileceğini belirtmek isterim.

profile profile

Ayşe
Ayşe

Merhaba, sorununuzu çözebildiniz mi? Benim vizem de aynı sebeple reddedildi. Staj vizesine başvurunca zav gerekiyor sanırım. Kültürel mi başvurmuştu arkadaşınız?

Merve

Kültürel olan arkadaşım da red geldi maalesef

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.

Elena sonuçtan hiç memnun değil

iData Yetersiz Bilgi Veriyor + Erasmus Stajında 10. Maddeden Red

Elena
31 Mayıs 2023 21:16

Veysel
14 Temmuz 2023 17:10
The sonuçtan hiç memnun değil

14 Temmuz 2024 11:23
iData Kategorileri