İlkay sonuçtan hiç memnun değil

Idata Almanya Vize Reddi

25 Kasım 2023 08:30

Almanya Schengen vizesi için Bursa iData ofisinden 11.10.2023 te başvuru yaptım. Başvuru yaparken görevli belgeleri sorun olmadığını söyleyerek aldı.

Daha sonra 06.11.2023 tarihinde reddedildi diye cevap geldi. Reddedilme sebebi 3. Ve 13. Madde
Bütün her şey tam ve sorunsuz başvuruya gelen redde iki gün sonra itiraz dilekçem ve gerekli belgelerimi Almanya konsolosluğuna mail attım.
Bugün olan uçuşumu askıya almak zorunda kaldım. Halen olumlu ve ya olumsuz cevap yok. Planlanan giriş çıkış tarihi 25.11.2023 ile 15.12.2023.
İData ofisi yeteri kadar bilgili değil, istenilen bilgilerin ve belgelerin düzgün açıklamasını yapmadı. Bu durumdan dolayı mağdur konumdayım.
Red durumundan sonra başka kaynaklardan daha açıklayıcı olarak öğrendim ki, ülkede geçirilecek gün için bankada bulunması gereken nakit miktar olması gerekir ve verdiğim hesap cüzdanı dışında parayı başka bir banka hesabında tutuyorum. Bunu bana söylemediler ne de iData sitesinde bilgiler tam değil.

Yorumlar (6)

Mine
Mine

Merhaba, şu anda iData'dan aranıp iki belge imzalamam gerektiği söylendi ama bunun red anlamına gelip gelmediğini anlamadım, acaba size direkt mi red ifadesi geldi yoksa bu şekilde belge imzalamanız gerekiyor gibi ofise çağırdılar mı?

Melis

Merhaba, maillerinize dönüş alabildiniz mi? Bana hiçbir şekilde yanıt vermiyorlar

Melis

Almanya vize red itiraz yazdığınızda Google'da da çıkıyor, Youtube.com videolarında da mevcut. Maalesef 2023 Hazirandan itibaren kaldırmışlar itiraz hakkımızı. Ben bana gelen Almanca evrakı Türkçe'ye çevirdim, Alman idari mahkemesine mail de attım. Dava açılması gerekiyor ve Alman avukatlar atanıyor, ücret bizim tarafımızdan ödeniyor ve dava lehimize sonuçlanırsa sadece o ücretlerin iadesi yapılıyor. Ancak kimse bu topun altına girmez tabii ki. Gerçekten ne yapacağımı bilemez durumdayım, 1 sene içinde 9 kere girişim var Schengen bölgesine ama 10. Maddeden red aldım. Cuma günü veya belki yarın konsolosluğa gidebileceğim evime 15 dakika yürüme mesafesinde İstanbul'daki.

İlkay

Hayır itiraz hakkının kaldırıldığını duymadım, sanmıyorum. Ben red kağıdı aldığımda iData görevlisi nereye nasıl itiraz edebileceğimi göstermişti.

Melis

Ben cuma günü güvenliğe dilekçemi elden teslim etmeye gitmeyi düşünüyorum ancak itiraz sürecini kaldırmış Almanya, bilginiz vardır. İData da bu şekilde bilgi verdi, gelen red kağıdında da artık red itirazlarının Almanya'daki idari mahkemelerince yürütüldüğünü belirtmişler maalesef.

İlkay

Hayır, yarın posta ile evraklarımı göndereceğim, telefon görüşmesi yapmak bile imkansız, vize bölümü saat 9 ile 12 arası çalışıyor. Hiç olmadı gidip elden teslim etmeyi bile düşünüyorum.

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.

Selin
23 Kasım 2023 10:34
Deniz sonuçtan hiç memnun değil

Deniz
04 Eylül 2023 19:54