Murat sonuçtan hiç memnun değil

Hidromek 223 Ekskavatörlerin Hidrolik Pompa Sorunu

10 Ocak 2024 18:49

2022 model Hidromek 223 aldık. Daha birkaç ay sonra valfleri değiştirildi ve eski tip takıldı. Makine şu anda 1400 saatte, hidrolik pompa tamir edildi, regülatör ve diğer parçalar değiştirildi. Normalde bu pompalar ortalama 10.000 saat çalışır. Servisin verdiği cevap '750 saatte hidrolik yağı değiştirmeniz gerekiyordu, zamanında değişmemişsiniz' şeklindeydi. Biz ise 860 saatte değiştirdik. Acaba 100 saat bu soruna sebep olur mu? Hayır. Ayrıca 750 saat, servisin belirlediği bir süre. Eğer bu süreyi 100 saat olarak belirleseler, o zaman da öyle mi olacak? Normalde 4000 saatte değiştirilir, eğer kırıcıda çalışıyorsa 2000 saatte, tünelde çalışıyorsa 1000 saatte değişiklik yapılır. Bu, daha emniyetli olması için düşünülmüş bir süredir. Ancak onlar kendi başlarına 750 saat olarak belirlemişler. Diyelim ki, 100 saat geçince pompa bu hale gelir mi? Diğer iki makinede de farklı sorunlar var. Üç makine aldık ve hepsi sorunlu. İlgilenen yok. Tek bildikleri fatura kesmek. Aynı tünelde bu makinelerin beş katı fazla çalışan diğer marka makinelerde en ufak bir sorun yok. Ancak sıfırdan alınan makineler adeta çöp, hurda yığınına dönmüş durumda. Ayrıca çalıştığı zaman 2013 modelinden dahi daha yavaş. Servise bu durumu ilettiğimizde 'Efendim, tüm komponentler aynı' yanıtını alıyoruz. Oysa kendi teknisyenleri de bu durumu kabul ediyor. Makineyi satana kadar süper ilgileniyorlar, fakat sonrası tam bir hayal kırıklığı. Eski Hidromek makinelerine güvenerek aldık ama maalesef yenileri beklentileri karşılamıyor. Pandemi sonrası oluşan arz sıkıntısı da markanın önünü açtı; ancak artık markanın durumu benim için önemli değil.

Murat
Murat
11 Ocak 2024 17:13

Hidromek çağrı merkezinden aradılar, herhalde bir yetkili açıklama yapacak sandım ama nafile. Servis bana anlattığı hikayeyi çağrı merkezine de iletmiş onlar da arayıp aynı şeyleri tekrar ediyor. Soru sorunca bize böyle bilgi verildi diyor. Yani zahmet edip konu ile alakalı biri dönüş bile yapmadı

Tamer
Tamer

Şahsımda hidromek almayı ciddiyetle düşünüyordum ama şikayetlerden dolayı şüphelerim arttı eğer bu şekilde bakım ve tamir yönünde sorunlar yaşanırsa Hidromek kamyonların üstünde kapi kapı dolaşıp makine satmaya kalkarlar makineyi satmaktan ziyade operatörlerin ve akış şeması izlenerek bakımlarını sorunsuz ve tam zamanında yapılması lazım yoksa iflas ilan ediler fabrika sahibide çöp olur

Hidromek Makinemde Çözülemeyen AdBlue Ve Yağ Sorunları

Mahmut
16 Kasım 2024 18:58
Hidromek Makinemde Çözülemeyen AdBlue Ve Yağ Sorunları
Ersin sonuçtan hiç memnun değil

Hidromek Makinem Sürekli Arızalanıyor, Garanti Desteği Yetersiz

12 Mayıs 2025 18:14