Para Transferinde Sürekli Bahaneler Ve Bilgilendirme Eksikliği

22 Kasım 2024 19:51

2. Ben tamam göndereceğiniz paradan gönderim ücretini kesin desem de, yine aynı gerekçeyi öne sürdüler. Ben alacağım parayı zaten borç kapatmak için kullanacakken, bunlar son istedikleri 67.000TL'nin de dışarıdan transfer edilecek bir para olmasında ısrarcı oldular. Ve ben pes ettim. Bunlar parayı vermemek için duruma göre uygun bir bahaneyi öne sürüp, kesinlikle para çıkışına izin vermiyorlar. Asıl sorun, öne sürdükleri nedenler hakkında daha önce herhangi bir bilgilendirme yapmamış olmalarıdır. Örneğin swap ücreti para çıkışına onay alındıktan sonra ek olarak ödenmesi gereken bir engel olarak ortaya atılıyor. Halbuki onaya gitmeden önce böyle bir borç varsa muhasebede ya da finansta ana paradan bu miktar düşülerek ve yatırımcı bu işlem hakkında bilgilendirilerek sorun olması önlenebilirdi. O zaman ortaya çıkan diğer sorunlar da kendiliğinden hallolmuş olurdu. Gözüken o ki, özellikle sorun çıkması için planlanmış bahaneler hazır bulunduruluyor ve ihtiyaca göre kullanılıyor. Bu konuyu hangi yetkili merci ile paylaşmam gerektiğini şimdilik bilmiyorum. Umarım gerçek yetkililer bu şikayetleri görüp, çözüme katkı verirler.

22 Kasım 2024 19:19

1. Metatrader 5 uygulaması kullanan, Global Plus Yatırım- eightpluscapital kurumundaki yatırımımdan para çekmek istediğimde, önceden hiç açıklamadıkları kurallar aracılığı ile para çekmem engellendi. Önce kurumda açtığım işlemler sırasında kullandığım 7.000 doların yarısını ödediğimde 35.000 dolar çekebileceğimi söylediler, 3.500 doları yatırdıktan ve para çıkışı onaylandıktan sonra, parayı göndermediler. Neden olarak işlemlerden bazılarında swap ücreti çıktığını, bu ödendikten sonra para çıkışını yapacaklarını söylediler. Söyledikleri parayı bulmam 1 hafta kadar sürdü. Swap ücretini gönderdikten sonra paramın çıkışını yine yapmadılar, neden olarak swap ücretini bulmak için geçirdiğim 1 hafta için paranın bekletilmesinin belli bir maliyeti olduğunu, bunu karşılamak için 700 dolar daha ödemem gerektiği söylendi. İçerideki paramdan alın dedimse de, kabul etmediler. Bu paranın kuruma hariçten girmesi gerekirmiş (! ). Aynı teklifi swap ücreti için de yapmıştım ve aynı gerekçe ile kabul etmemişlerdi. Sonuçta o 700 doları da ödedim. Artık başka bahaneleri kalmadı derken, bazı özel nedenlerle parayı kızımın hesabına göndermelerini istemiş ve kızımın IBAN'ını göndermiştim. Bu kez de, daha önce transferin kızımın hesabına yapılacağını söylediğimde itiraz edilmediği halde, şimdi eğer hesap sahibinin kendi hesabından başka birinin hesabına transfer istenirse, 35.000 dolar için 67.000 TL gönderim ücreti ödemem gerektiği söylendi. Verirler.

24 Kasım 2024 13:30

Şikayet için yazdığım yazı uzun olduğundan iki bölüme ayırmıştım. Ancak yazının akışı ters eklenmiş. Yani 1. Bölüm açıklama kısmına eklenmiş, böylece sanki hikaye akışında daha sonra gelişen olaymış gibi anlaşılıyor. Yazının anlaşılması için, hikayenin 1. Kısımla başladığı ve 2. Kısımla devam ettiği şeklinde takip edilmesi gerekir.

24 Kasım 2024 21:39

Global Plus Yatırımdaki hesabımı, bazı başka forex firmalarındaki hesaplarımı bu kuruma taşıyarak oluşturmuştum. Transfer ücreti olarak 3375 USD gönderdim. Ancak para kızımın hesabından, dekonttaki açıklama kısmına "benim (e... B...) adına gönderilmiştir" notu eklenerek gönderilmişti. Fakat Yönetim bu parayı askıya aldığını, çünkü paranın kurumlarındaki hesap sahibinin kendi banka hesabından gönderilmesi gerektiği, eğer bir başkası gönderecekse, EFT gerçekleşmeden önce yönetime mutlaka kimin para göndereceğinin bildirilmesi gerektiği şeklinde bir kurum kuralı olduğunu, bu nedenle paranın askıya alındığını söylediler. Ancak burada sorun, kuralın bana önceden söylenmemiş olduğu idi. Çözüm olarak, aynı miktarı (3375 USD) bu kurala uyarak tekrar göndermem gerektiğini söylediler. Parayı tekrar kurallarına uygun şekilde gönderdim. Burada tekrar bir sorun ortaya çıktı. Kurala uymamış olduğum için, paralar bloke edilmişti. Hesabıma da işlenmemişti. Şikayet bölümünde gönderdiğim diğer paraları kural gözeterek gözeterek gönderdim, yani kızım benim adıma kendi hesabından ve benim adıma gönderildiğini açıklama kısmında belirterek gönderdi. Toplam olarak 12.000 USD kuruma gönderildi. Ben kendi hesabımdan para transferi yapamıyordum, çünkü icra takibi nedeniyle banka hesaplarım ve kredi kartlarım bloke edilmişti. Daha sonra yine şikayet bölümünde gönderdiğim paralar da kurumdaki hesabıma kaydedilmedi. Yani bu paraları gönderdiğim hesabımda gözükmüyor. Bunun da teknik olarak düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer Metatrader yönetimi isterse, dekontları gönderebilirim.

Yasemin
15 Haziran 2024 22:48

07 Ağustos 2024 20:02
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Para Çekim Talebim Sürekli Geciktiriliyor Ve Ek Ücretler Talep Ediliyor

12 Eylül 2025 23:32
Berat sonuçtan hiç memnun değil

Lerwick Financial Yatırım Aldatmacası

31 Ocak 2024 13:18
Sevil sonuçtan hiç memnun değil

13 Mart 2025 15:54