Özlem sonuçtan hiç memnun değil

Öğrenci İşinde Beklenmedik Borç Şoku

11 Kasım 2024 12:05

Öğrencilere uygun iş diye reklam yaptıkları için girdiğim işten 300 lira maaş aldım. E-devletten bakınca 27.282,31 TL Bağkur borcum çıktı. 2 ay sonra ilk maaşımı aldım ama vergi kesintisi dedikleri şey borç batağı çıktı. Ben öğrenciyim, çalışmıyorum, bu parayı ödeyemem. Zaten bu borcu ödememe sebep olacak bir iş de yapmadım. Hemen bu sorunun çözülmesini talep ediyorum, yoksa dava açacağım.

profile profile profile
28 Kasım 2024 18:35 (Şikayetten 17 gün sonra)
Özlem
Özlem
01 Aralık 2024 22:30

Genç girişimci belgesi talebim SGK tarafından kabul edilmedi sebebini bilmiyorum ayrıca firma olarak iş göndermek ve teklif ettiğiniz fiyatta iş sunmak da sizin sorumluluğunuz. Sonuçta bu belgeyi almak zorunda da değilim fakat işveren olarak siz bu gideri düşünüp ona göre iş göndermeliydiniz ki zaten web sitenizde teklif edilen fiyat benim 2 ayda kazandığım paranın 20 katıydı eğer o fiyat elime geçseydi Bağkur borcumdan mağdur kalmazdım. İş kalitem düşük değildi annem sizi aramış neden iş göndermediniz neden yaptığı işler bu kadar ucuzdu diye siz neden iş istememiş demişsiniz ben istiyordum ki ancak öyle iş gönderiyordunuz ki zaten bu benim değil sizin sorumluluğunuz neden düşük fiyatlı iş gönderdiğinizi sorduğunda da kalitesi düşük iş yaptığındandır demişsiniz yaptığım iş kaliteliydi ki zaten cevabınızda genelleme yapıp sebebini bile söylemeden geçiştirdiniz avukatımla konuşuyorum resmi yola başvuracağım iyi günler

Soner
Soner

35000 lira para kazanacaksınız diye reklamını yaparlarsa bu işin, kimse o Bağkur primine takılmaz. Ne de olsa en kötü 25.000 cepte diye bakılır. Bir ikincisi oraya yazdıkları şeyin bir anlamı yok. Mersin de bir hanımefendi yaptığı işin herhangi bir şekilde "internet üzerinden para kazanmak" gibi "içerik üreticisi" olmak gibi bir iş olmadığını anlatan bir dilekçe sunmuş vergi dairesine. Ve borcu silinmiş. Yani burda yapılan iş insanların kendi hesabına yaptığı bir iş değil. Dolayısı ile o belgenin zorunlu kılınması anlamsız. Appen e çalışıyorum. Orada aynı şeyi yapıyorum. Data labelling. Kimse Bağkur yapman gerekli demedi.

Şeyda
Şeyda

Merhaba ben de proje bazında Appen'da çalışmayı denedim ama su ana kadar bir kazanç elde edemedim ne önerebilirsiniz sizin için süreç nasıl ilerledi?

Umut
Umut

Merhaba öncelikle söyleyeyim bende senin gibi bu işe başvurdum ve seninle aynı yollardan geçtim ancak istisna belgemi almadan önce sözleşmeyi okurken senin de başına gelen olayın başıma geleceğini anlayınca durdurdum kendimi. O borç olarak gözüken senin emeklilik primin, ve bunun ödenmeyeceğini sadece genç girişimcilik hakkından feragat ederek bundan paçayı sıyırabiliceğini söylemişler. Bu işi yapmak için iki seçeneceğin var. Ya halihazırda bir firmada SGK lı olarak çaışırken Side job olarak yapacaksın. Ya da vaktinin büyülk kısmını bu işe ayırıp iyi paralar yapmalısın. Ama eğer devam etmek istemiyorsan acilen sayfalarında bulunan işi bırakmak istiyorum sekmesine tıklayıp adımları teker teker takip et. Borç konusunda da onu bir şekilde ödemen gerek çünkü imzaladığın sözleşmede bunlar açık açık belirtiliyor. Dava açmanın sana faydası olmaz. Keşke daha net bir şekilde izah edilseydi bu durum da böyle bir mağduriyeti kimse yaşamasaydı. İyi günler

Vergi Borcu Şoku: Ek İşten Gelen Beklenmedik Yük

28 Mart 2025 16:26
Soner sonuçtan hiç memnun değil

Gini Talent'in Hesap Açma Sürecinde Bağkur Şoku

16 Kasım 2024 17:28
Ramazan sonuçtan hiç memnun değil

03 Mart 2025 20:08