Çağdaş
30 Mayıs 2024 11:39

2024 Ford Courier aracımda ESP, yokuş destek ve çarpışma önleyici arızası sıklıkla yanıp sönmekte. Servise götürdüğümde yeni yazılım bekleniyor denildi. Aracım 3 iş günü serviste kaldı, 100 km'den fazla test sürüşü yapıldı. Bu arada araç 9 lt yakıyor. Uzun sürecek dediler, peki dedim ve ikame araç istedim. Tuhaftır ki ertesi gün aracımı basit açıklamalarla teslim ettiler. Arızanın çözümüne dair tekrar çağrılacakmışım, yeni yazılımı bekliyorum. Bu nasıl bir kalite kontrol, bu nasıl satış sonrası destek anlayamıyorum. Kusur illa ki olur ancak çözümleri için hoşgörü ve çaba dışında sadece ilgisizlik mevcut.

03 Haziran 2024 09:29 (Şikayetten 3 gün sonra)

Selami
Selami

Yani sorunlar kendi aracımda olmaya başladı oncelerince yandığında kapatıp tekrar mars yaptığımızda gidiyordu ama simdi hiç gitmiyor bende aracımı servise götüreceğim bakalım ne cevap verecekler

6502 tüketicinin korunması hakkında kanun. Madde 8- (1) Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan maldır. Madde 10- (1) Teslim tarihinden itibaren altı ay içinde ortaya çıkan ayıpların, teslim tarihinde var olduğu kabul edilir. Bu durumda malın ayıplı olmadığının ispatı satıcıya aittir. Madde 11- (1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici; a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme, b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme, c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme, ç) imkan varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme, seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.

Tunahan
Tunahan

Arabam 23 gündür serviste bir şeyler değiştiriyorlar daha önce de 2 kere götürdüm bir şeyler değiştirmişlerdi. :) Deneme yanılma ile çözüyorlar.

Görkem
Görkem

Aynısı Bende Var Avukata Verdim https://www.sikayetvar.com/ford/2024-yeni-kasa-ford-courier-arizalari-ve-magduriyetim

Ford Courier'de Çözülmeyen Motor Ve Su Alma Sorunu

Koray
07 Nisan 2025 09:24
Anıl sonuçtan hiç memnun değil

Anıl
19 Kasım 2024 23:46
Ford Yeni Araçta Sürekli Arıza Sorunu

2024 Ford Courier Kronik Sorunları Bitmiyor.

Celal
05 Eylül 2024 10:25