2024 Ford Courier Kronik Sorunları Bitmiyor.

Celal
05 Eylül 2024 10:25

2024 beşinci ayda sıfır olarak almış olduğum 2024 model Ford Courier 1.0 otomatik aracımda aldığım günden beri sorun bitmiyor.
1. Arka koltuklardan devamlı gıcırtılar geliyor (kendim menteşe yerlerini yağladım kesti fakat ayda bir kere yağlamak gerekiyor)
2. Fren balataları felaket ötüyor. 100 km üzerinde iken fren yapıldığında uğultu ve titremeden aracın içerisinde durulmuyor. ( servise götürdüm bunların hepsi böyle dediler böyle saçma bir şey olamaz)
3. Aracın ses sistemi açılmıyor ve ne yaparsan yap en az bir gün gelmiyor. ( servis ile görüştüm yazılım bekleniyormuş ne kadar bekleyeceğiz belli değil. Sürekli uzun yol yapıyorum ve aracın ses sistemi yok tabi araç telefonu da çalışmıyor böylece)
4. CarPlay bağlantısı kopuyor ve bir daha gelmiyor.
5. Kablosuz şarj telefonu koyduktan 5 dakika sonra telefon aşırı ısınıyor (Elle dokunulmayacak şekilde) ve telefon kendini korumaya alıp kapatıyor. ( birkaç tane telefon ile denedim hepsinde aynı)
6. Son bir haftadır araç normal seyrederken şanzıman arızası servise başvurun diye ikaz veriyor iki üç saniye sonra kayboluyor.
7. Sağ ön yolcu camı kapatırken kendiliğinden aşağı iniyor ve bazen hiç kapanmıyor.
Aracı alalı daha üç ay oldu fakat kendinden soğuttu. Yıllardır Ford kullanırım fakat bu araç olmamış maalesef Ford'a yakışmadı. Muhtemelen aracı satacağım.

06 Eylül 2024 02:15 (Şikayetten 15 saat sonra)

Cemal
Cemal
Şikayeti Çözüldü

Bende de aynı çok pişmanım

Ergin

Ayrıca fren konusuna gelince evet yüksek hızlardan aniden yavaşlamanız gerekirse fren ötüyor. Ustaya söyledim. Balataların hızlı ısınmasından kaynaklı. Büyük ihtimal balataları yakin zamanda degisecegiz. Stok balataların kalitesi düşük olabilir.

Ergin

Yaz tatili için yola çıktığımda şanzıman arızası ekranda geldi gitti. Beyine arıza düşmemiz ancak 7 sekiz defa ABS arızası düşmüş. Yol yardımın yönlendirdiği Ankara Tan Oto ya gittim yazilim attılar. Henüz Türkiye'de yokmuş. 2 saat sonra aracı aldım. Üzerine binlerce km yaptım gayet stabil. Ses sistemini bir iki defa resetlediginiz zaman Android telefona bağlanırken bir daha sorun çıkarmıyor. Camlar yüksek hızda kapanırken koruma devreye giriyor. Rizgardqn dolayı tam olarak yuvaya oturamiyor. Yavaş yavaş kapatınca problem çözülüyor camlar çok büyük ve aracın aerodinamiği ile ilgili.

Alırsın Ford Olursun Mağdur

Gökmen