Emlakjet Ve Sahibinden Yanıltmacası

Hayrunnisa
28 Haziran 2023 04:37

Emlakjet ve sahibinden kullanıcıları tarafından yanıltıldım. 5-9 Temmuz arası arkadaşlarımla tatil için konaklayacak havuzlu villa ararken sahibindende bir ilan gördüm.

İlan sahibini aradım ve bana kendi villasının tüm temmuz dolu olduğunu ancak yakın arkadaşının villasının müsait olduğunu belirtip numara gönderdi.

Sahibinden'deki kişinin isminin şüpheli olduğunu düşünüyorum ancak kayıtlı ismi t***** k***** olarak kayıtlı idi. Sonra verdiği numaradaki güya a****k***** beyi aradım (bu isim de belki şüpheli ) ve bana Emlakjet'ten bir ilan gönderdi ve villanın güya özelliklerini anlattı.

Ücretin yarısını kapora olarak istedi. 6500 lira. İlandaki villayı beğenerek ücreti ne yazık ki gönderme gafletinde bulundum. Verdiği IBAN numarası tr26 ***06 2001 0120 0006 6*** 78

a****k****Garanti Bankası, lütfen açıklamaya giriş çıkış tarihli villa kapora ödemesi yazmayı unutmayınız. 2 günlük kapora göndermeniz yeterlidir. Tekrardan hayırlı olsun şeklinde mesaj olarak gönderdi ve bir sözleşme gönderdi.

Aradan on gün sonra villa ile ilgili mesaj attım ancak iletilmedi. Aradım telefona ulaşılmıyor. Sözleşmede bir t. C. Kimlik numarası verilmiş ama kontrol edince gördüm ki kimlik no a*****k****ait ancak o 18 yaşında biri ben ise 40-50 yaşlarında bir adamla görüştüm.

Yani ya başka bir kişinin ismini haberi dahi olmadan kullanıyorlar ki çok büyük bir suç ya da o kişi de işin içinde. İki kişiye de ulaşılamıyor. Telefonları kullanılamıyor. Emlakjet'i aradığımda ise hiçbir sorumluluk almıyorlar.

Tamam bu benim de hatam ancak aradıktan sadece bir saat sonra aynı şekilde benzer bir ilanı yayına alıyorlar. Sıfır kontrol. Bu sefer de h. B ismiyle ifadeler açıklamalar aynı olacak şekilde. Onları da şikayet edeceğim sizleri de.

Yeni fark ediyorum ki bu şikayetler üç dört yıldır var benzer olarak ve Emlakjet hiçbir şey yapmamış bu konuda. Hakkımı sonuna kadar arayacağım.

03 Temmuz 2023 09:33 (Şikayetten 5 gün sonra)

Sayın Müşterimiz, Bildiriminiz kayıt altına alınmış olup, çözüm süreciniz başlatılmıştır. emlakjet.com web sitemiz ve hizmetlerimiz hakkındaki talep ve önerilerinizi web sitemiz üzerinden bize ulaşın formunu doldurarak bize iletebilirsiniz. Saygılarımızla , Emlakjet

03 Temmuz 2023 18:12

Değerli müşterimiz; Talebiniz tarafımıza ulaşmıştır, kayıtlı numaranızdan sizi aradık ancak ulaşamadık. hizmetlerimiz hakkındaki talep ve önerilerinizi bize ulaşın formunu doldurarak ya da bize iletebilirsiniz. Saygılarımızla , Emlakjet

Mete
Mete

Geçmiş olsun hayrünnisa Hanım Aynı kişiler tarafından bizde aldatıldık savcılığı suç duyusunda bulunacağız emlak jet hiçbir şekilde muhatap dahi olmuyor yazık çok yazık İsterseniz irtibat kurabiliriz sizinle ne yapabiliriz konusunda

19 Temmuz 2023 15:29

Tuğba