Yanlış Teşhis Ve İhmal: Bebeğimin Sağlığı Tehlikeye Atıldı

27 Ekim 2024 00:38

30.07.2024 tarihinde Söke Egemed Hastanesi'nde doğum yaptım. Doğumdan sonra bebeğimin yanına geldiğimde, altını değiştirirken bir bacağının komple mor olduğunu gördüm. Panikle sorduğumda ise hemşireler, 'Galiba doğum lekesi, doktor bey öyle söyledi,' dediler. O ana kadar bana veya yakınlarımdan hiç kimseye bir bilgi verilmemişti. Çocuk doktoru C***** T*****, bebeğimin ilk muayenesini yapan doktorun tekrar görmesini ve bana bilgi verilmesini istedim. Bebeğimi ultrasona götürüp getirdiler ve yine hemşireler, 'Bir şeyi yok, doğum lekesi, geçecek,' dediler. İlerleyen saatlerde çocuk doktoru ile görüşebildim, o da yine ciddi bir durum olmadığını, cildiye doktoruna bir ara gösterirsiniz dedi. Bebeğimin 10 günlük kontrolünde yine çocuk doktoru C***** T*****'a gittik. Bacağındaki morluk geçmeyerek daha da artmıştı, aynı morluklardan özel bölgesinde ve poposunda da mevcuttu. Poposunda olan bölgede yaralar oluşmuştu. Çocuk doktoru C***** T***** yine ciddi bir şey olmadığını, basit bir leke olduğunu, zamanla geçeceğini, yaraların pişik olduğunu belirtti. Bebeğim 15 günlük iken, kendi iç sezgisel bir şekilde başka bir doktora götürdüm ve bebeğimin hemanjiom isimli iyi huylu damar tümörü hastası olduğunu ve çok yaygın bir tip ile ilk defa karşılaştıklarını belirterek acilen tedaviye başlandı. İzmir Şehir Hastanesi'nde yatış yapılarak tedaviye başladık ve 1 yıl sürecek bir tedavi sürecimiz başladı. Çocuk Hematoloji ve Onkoloji uzmanı doktorlar, tedaviye bir an önce acil bir şekilde başlanmasını söyledi. Yani C***** T*****'a kalsa, 'Bir şey yok, geçerdi,' ve iç sezgisel hissetmesem tedaviye geç kalacaktık. Ve bebeğime pişik diyerek geçiştirilen yaraları gitgide büyüdü. İlerledi, onların da sebebinin hemanjiom hastalığından olduğunu öğrendik. Yanlış yönlendirmeyle bebeğim haftalarca antibiyotik tedavisi gördü. Bu ihmalden dolayı hem şikayetimi bildirmek hem de benden sonraki hastaların bilinçlenmesi adına yazıyorum bunları.

Asena sonuçtan hiç memnun değil

Egemed Hastaneleri Ziyaretimiz Sağlık Değil, Sıkıntı Getirdi

04 Mart 2024 13:42