Nejat sonuçtan hiç memnun değil

eBay Ebay Kayıp Paket

28 Nisan 2024 11:23

Ebay'den aldığım ürün bana bildirilmeden geri gönderildi. Taşıyıcı DHL'e ulaştım paket Ebay'in deposunda cevabi aldım. Ebay'den deposundaki urunu satıcıya geri göndermesini istedim. Değerlendirmeye aldılar ve ret cevabi aldım. İtiraz ettim tekrar ret cevabi aldım. Ebay ne ürünümü gönderiyor ne de para iadesi yapıyor. 250 dolarımı çöpe atmamı istiyorlar. Lütfen konuyla ilgili geri dönüş yapın mail adresi yok kimseye ulaşamıyorum.

Badesu
Badesu

Bunun nedeni 250$ ürün sipariş etmen. Türkiye gümrüklerinden geçemez bu limit. Keşke araştırarak alışveriş yapsaymışsınız bu yüzden haber verilmeden dönmüştür çünkü gümrükten geçemiyor bile, ödeme yaptığınız sistem ile iletişime geçerek veya Ebay ile paranızı geri alırsınız

Mert
Mert
Benzer Şikayeti Var

Maalesef bende aynı duruma düştüm ama satıcı sattığı ürünün niteliğini değiştirdi ve ücreti iade etmiyor artık mesajlara bile dönmüyor

Nejat

Yorum için teşekkürler. Araştırsaydın vs demişsiniz ama en az 10 senedir Yurt dışından ürün alıyorum gumruk mevzuatına fazlasıyla hakimim. Satıcı 150 euro altı gösterecekti ve gösterdi fakat Ebay son anda müdahale edip orijinal rakamı pakete yazmış. Benim sorunum kişisel limit veya satıcı değil. Koskoca Ebay'in platformu üzerinden satılan urunu sonuna kadar takip etmemesi. Tüm yazışmalar kendilerinde mevcut, kargo firmasına ulaşabilirler ve paketi çekebilirler ama kolayı tercih edip sadece satış tamamlanana kadar müdahil oluyorlar. Sonra sen urunu aldın mi sorun var mi umurlarında değil. Tam turk ticaret ahlaki aslında. Ebay'e sayısız mail vb. İletisim kurdum umurlarında değil. Satıcı daha çok ilgilendi ama zararı bölüşelim deyince o da dönüş yapmıyor artık. Yani Ebay'den alışveriş yaparken çok yönlü düşünmek gerekiyor. Benim için pişmanlıktı.

Muhsin
12 Ağustos 2023 20:08