Asya sonuçtan hiç memnun değil

Develi Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi Doğum Sürecinde Yaşanan Sorunlar Ve Doktor Değişiklikleri

18 Haziran 2024 11:07

Ben 4 gün önce doğum yaptım. Kayseri Develi'de kontrole gidiyordum, ta ki sürekli doktor değişene kadar. Doktor yine değişince 3-4 ay boyunca ben Kayseri Şehir Hastanesi'ne kontrole gittim ve zaten ilk doğumu Develi'de yaptıramayacaklarını söyledikleri için doğumu da Kayseri Şehir Hastanesi'nde planladım. 14 Haziran'da sabah sancıyla uyandığım için Develi'de acile gidip doğumun başladığından emin olup Kayseri'ye öyle gitmek istedim. Develi'de acile gittiğimde beni kadın doğuma yönlendirdiler. 1 saat yeni gelen doktorun keyfini bekledikten sonra muayene olabildim. Fakat benim normal doğuma hiçbir engelim yokken, bebeğimde hiçbir sıkıntı yokken, hatta muayene bile etmeden beni sezaryene almaya çalıştı. 'Ben seni burada sezaryene alırım, hemen doğum başlamış' dedi. Ben de 'Ben Kayseri'ye gideceğim' dediğimde, 'O zaman çabuk git, bebeğin hareketleri çok kısıtlı, NST'de bile kalp atışı çıkmamış. Ben sevk etsem sevkin kabul edilmesi bile senin için uzun sürer, kendi aracınla çok acil git' dedi. Ve ben Kayseri Şehir Hastanesi'ne giderken neler atlattım, ben çok büyük kaza da yapabilirdim ki yaptım da. Benim o panikle kalbim de durabilirdi. Ve ben Şehir Hastanesi'ne gittiğimde hiçbir şekilde sıkıntı olmadığını öğrendim ve sabah 9'da hareketleri kısıtlı dediği bebeğimi ben akşam 16:30'da normal doğumla dünyaya getirdim. Bu ne oluyor? Yeni geldim, ilk günüm, hemen bir ilk doğumu alayım, sezaryene de ün yapayım diye mi düşünüldü acaba? İnsan hayatı var ortada. Benim bebeğimde hiçbir sıkıntı yokken, ben sezaryeni kabul etmedim diye neden korkutularak, panik yaptırılarak gönderiliyorum? Benim başıma bir şey gelse yolda hesabını kim verecekti acaba? Develi Dr. Ekrem Karakaya Devlet Hastanesi'nde yeni görevine başlayan kadın doğum doktoru Dr. Ö****** Ü* Y***** G***** Hanımefendi'ye bir sorulmasını, araştırılmasını istiyorum. İnsan hayatı bu kadar ucuz bir şey değil. Biz doktorlara da güvenemeyeceksek, bir anlamı yok o masada oturmalarının.

Hamilelikte Yetersiz Sağlık Hizmeti

04 Mart 2025 18:48

Nevşehir Devlet Hastanesi'nde Güvenlik Problemi

27 Kasım 2024 17:16
Koç sonuçtan hiç memnun değil

Kepez Devlet Hastanesi Hamilelikte Acil Serviste İlgisizlik Ve Yetersiz Müdahale

25 Nisan 2025 23:55