Çupra Formentor'da Çözülmeyen Teknik Sorunlar Ve İletişim Eksikliği

31 Ekim 2024 22:0835.444

20 Ağustos 2024 tarihinde yeni kasa çupra formentor aracı Yenibosna Altur Bayisinden aldım. Aracı aldıktan sonra tavan açma sorunu yaşadım. Hemen ardında aracın yağ seviyesi iyi iken bu seferde aracın sağ seviyesi 4/3 yok gösterdi. Bir hafta sonra multimedia tamamen gitti. Bunun üzerine Altur Yenibosna bayisinin servisinden randevu alarak aracı götürdüm. Fakat araç bir gün kalmasına rağmen sorun giderilmedi. Oysaki bu durum ayıplı mal kapsamında. Aracın ikame araç ile değiştirilerek gereken sorunun giderilmesini talep ettim. Fakat hiçbir şekilde bu taleplerime cevap alamadım. Bu konuları medyadan takip ettiğim için hemen Bakırköy 31 Noterliğinden bir ihtarnameyi hem Doğuş Oto hem de Altur Otoya gönderdim. Aradan 10 gün geçmesine rağmen tek kelime cevap alamadım. Bu arada bir şey öğrendim. Bu tip sorunların yaşanmasını takiben yani aracı sıfır alan arkadaşların mutlaka alındığı tarihten itibaren 6 ay içerisinde bu sorunları resmi noter yolu ile bayi ve distribütör bildirmesi gerekiyormuş. Aksi halde kullanıcı hatası olarak kabul ediliyormuş. Bunu da bana ilgili bayideki görev alan sorumlu servis çalışanı hatırlattı. Şimdi 4982 sayılı bilgi edinme kanunu kapsamında bekliyorum. Akabinde hiç uğraşmayarak direkt olarak araç ile ilgili olarak hem bayi hem de distribütör'a karşı dava hukuki haklarımı kullanarak dava açacağım. Kısaca çupra formentor yeni kasa alacak arkadaşlara ikaz ve uyarım. Kesinlikle bu aracı düşünmeyin. Çünkü araçta inanılmaz bir yazılım hatası ve teknik sorunlar söz konusu. Ve en önemlisi tamir edilemiyor. Bloklarda bu araç ile yazılan sorunları incelediğimde eksiği var fazlası yok diyorum. Bu aracı aldığım için bin pişman oldum. Bu paraya daha harika kendini kanıtlamış araçlar bulunmaktadır. Bu arada sayın altur ve Doğuş Oto yetkilileri aracı satarken yere göğe sığdıramıyor her türlü garanti ve hizmeti sunacağınızı söyledim. Gönderdiğim ihtara rağmen neden 10 gündür dönüş yapmıyorsunuz. Sizin hizmet ve müşteri memnuniyetine yönelik anlayış ile yaklaşımınız bu mudur. Çok yazık. Gerçi Türkiye hukuk sisteminde kim nasıl isterse öyle at oynatıyor. Çok şaşırmıyorum.

Yorumlar(8)

1 Mart 2025 12:09

Sorunlarınız çözüldü mü acaba merak ediyorum. Bende de 2024 model formentor var. 1 ay önce aldım ve dün araç çalışmadı. Servise götürdüm. Yazılım çakışması var sorunun çözülmesi için güncelleme olması gerekiyor dediler. Acaba bende mi aynı sorunları yaşayacağım. Eğer böyle bir şey olacaksa baştan tedbir almaya çalışayım.

6 Şubat 2025 13:20

Benim aracımda 2 aydır orada ben adlı süreci başlatalı 2 ay oldu cevap veren bile yok haftaya arabulucu mahkemesi olacak bakalım oraya gelecekler mi

6 Şubat 2025 11:44

P** 2023 gt kullanıyorum. Gayette memnunum Cupra almayı düşünüyordum. Şu yazdıklarınız beni çok etkiledi. Çevremde ki insanlar yok yok 1.2 yok yağlı kayış yok zincir. Yok çupra al yok V** grubu al. Manzaraya bak. Adam 2.500.000 TL para vermiş yüzüne bakan yok. Yazık günah değil mi. Para kazanmak kolay mı. İnsanlar borçlanıyor araba alırken. Arabayı satarken iyi sonra yüzüne bakan yok. Ben soğudum. Cupradan. Kendi arabamla alakalı 2 defa sorun yaşadım ikisini de hemen halletti #Peugeot Yalova bayi.

23 Ocak 2025 09:12

İhtarnameyi avukat yolu ile yollasaydınız bende aynı sorunlarla karşılaştım ve ihtar çektim herhangi bir dönüş yapılmadı. Sizin aracın durumu ne oldu acaba

Garanti Kapsamında Araçta Boya Atması Ve Servis İlgisizliği

12 Ağustos 2025 22:5310.039

2024 model Cupra Formentor vz Line Etsi aracımda, 18 Temmuz tarihinde ön farın ön kısmında boya atması meydana geldi. Bu...

Tümünü Gör

İhsan
Cupra 2025 Çupra Formentor Vz Lyn Ambiyans Aydınlatma Sorunu

Cupra 2025 ÇupraFormentor Vz Lyn Ambiyans Aydınlatma Sorunu

Onur
Cupra Terramar 1.5 E TSİ Vz Line Sıkıntısı!

Cupra Terramar1.5 E TSİ Vz Line Sıkıntısı!

Sinan
Cupra 2024 Formentor Multimedya Sıkıntısı