Bilgin sonuçtan hiç memnun değil

Coldwell Banker 212 AVM Acentesi Etik Dışı Yaklaşımı

03 Ağustos 2023 21:55

Yaklaşık üç hafta önce Coldwell banker acentesi olan GO yatırım gayrimenkul ltd. Şti. (212 AVM şubesi) ile 2+1 evimin satışı konusunda anlaşma yaptım. Bu anlaşma esnasında olur da satış gerçekleşirse evi minimum bir buçuk iki ay içerisinde boşaltacağımı, bu esnada satılık 3+1 arayacağımı belirttim. Mutabık kaldık. İki hafta boyunca birkaç alıcı evi görmeye geldi ama sonuç çıkmadı. Bu süre zarfında ev aramaya devam ediyordum. Sonrasında evi görmek isteyen bir alıcı çıktı. Randevulaştık, akşam üzeri evi gördü ve evden ayrılır ayrılmaz emlakçıdan telefon aldım. Emlakçı telefonda bana kapora aldığını söyledi ve hemen ertesi gün tapu işlemlerini başlatalım dedi. Bu esnada ne emlakçı ne de alıcı ile aramda para da konuşulmadı, alış-verişi de yapılmadı. Alıcı ile eve geldiği esna dışında iki kelime etmedim bile.

Sonrasında da bir iletişimim olmadı. Tabi bu iki haftalık süreçte bütçeme uygun ev de bulamadım hatta tersine doların yükselişine paralel olarak konut fiyatları da yükseldi. Ben de bunu telefonda kendisine belirttim. Emlakçı arkadaş oralı olmadan satışı gerçekleştirelim size iki ay içinde kolayca ev buluruz dedi. Ben de kendisine böyle bir süreçte bütçeme uygun, istediğim tarzda evi bulacağımın garantisi olmadığını söyleyip kaporayı iade etmesini, bana sormadan bunu yapamayacağını belirttim. Hemen satmak istemesi konusundaki yaklaşımının da hoş olmadığını bilahare ilettim. Tabi niyetim satıştan vazgeçmek değildi. Vazgeçmedim de. Sonrasında kendilerine şunu da söyledim, “şimdilik satış ilanını kaldıralım sarı siteden ama silmeyin kalsın orada, ben uygun ev bulunca bunu sizinle tekrardan satışa çıkaralım dedim.” aramızdaki yazılı sözleşmeyi de iptal etmedim. Sarı siteden kaldırmak istemem istediğim evi bulamadığım için emlakçıyı ve alıcıları ev bulana kadar uğraştırmamak içindi. Bu süreçte aramızdaki anlaşmaya bağlı kalmak adına azami ölçüde özen gösterdim. Ama ilginç ve de çirkin olay bir gün önce (2.08.2023 tarihinde) kapıma gelen ihtarnamede ortaya çıktı. Gelen ihtarnamede cayma bedeli olarak %4 + KDV olmak üzere 318.600,00 TL'nin IBAN adreslerine gönderilmesini aksi halde hukuki sürecin başlatılacağını belirtiyorlardı. Bunun herhangi bir hukuki yaptırımı olmasını -ki olması mümkün değil, bir kenara bırakıyorum, yaşanan olayın hem insani hem de iş etiği açısından ne kadar çirkin olduğunu sizin de bilginize sunmak istiyorum.

Sezgin

Vazgeçmiyorlar arabulucuya vermişler bugün görüşmem var. Arabulucuya gitmeden dava açamazlar. Bunları savcılığa şikayet edelim zorla hile ile para almaktan diyorum

Sezgin

Merhaba nasıl bir çözüme vardınız acaba. Benimde buna benzer bir sürecim var şu an bu emlakçı ile

Sezgin

Merhaba, nasıl bir çözüm oldu acaba. Benimde aynı buna benzer bir sürecim var bu şirketle ilgili

Bilgin
Bilgin

Merhabalar, Şirket kısa süre sonra ihtarname yolladı. Sonra ben de karşı ihtarname hazırladım. Sonra haciz başlatmak için 2. İhtarname yolladılar. Sonra adliyeye gidip durdurdum. Son aşama dava açmak olacaktı henüz bir haber yok. Sanırım vazgeçtiler.

Umur sonuçtan hiç memnun değil

Kapora Ödememe Rağmen Ev Başka Müşterilere Satılmaya Çalışıldı Ve Baskı Gördüm

27 Ekim 2025 14:07
Trk sonuçtan hiç memnun değil

Coldwell Banker Türkiye&Kıbrıs Yetki Sonrası Etik Dışı Tutumlar

27 Eylül 2025 19:58