Onur sonuçtan hiç memnun değil

Citroen'den Teslimat Mağduriyeti

Citroen'den Teslimat Mağduriyeti
20 Eylül 2023 18:17

Citroen'in hiçbir şikayeti çözüme kavuşturmadığını bilmekteyiz. 7 Temmuz 2023'te Ereğli Gençler Otomotiv'den Citroen c4x için anlaştık. Ancak araç hala teslim edilmedi. Araç üretimi tamamlanmış ve Fransa limanda bekleyen bir araçtı. 7 Temmuz'da araç Fransa limanda, 10 Temmuz'da 50.000 TL kapora ödendi, 23 Temmuz haftası sevkiyat listelerindeki bir karışıklık nedeniyle teslimat gecikecek denildi, 24 Ağustos'ta araç İzmit limana geldi, 31 Ağustos'ta 950.000 TL ödeme yapıldı, 31 eylül'de 219.250 TL ödeme yapıldı. 14 Eylül'den bu yana her görüşmede bugün bir tır gelecek deniliyor. Ancak tırda hangi araçların olduğu bilinmiyor ve net bir bilgi alınamıyor.

Aracın şasi numarası ve motor numarası belli olmasına rağmen hala neden teslim edilmediği açıklanamıyor. Bu teslimat sorununun sadece Ereğli gençler otomotiv'den kaynaklandığını düşünmüyorum ve kendilerini bu süreçten sorumlu tutmuyorum. Ancak teslimatla ilgili birçok şikayet olduğunu belirtmek istiyorum. Citroen'in bizi hayal kırıklığına uğrattığını ve alkışlamak gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca düşünün, aracın bir parçası arızalandı ve Fransa'dan parça bekliyorsunuz. Bu durum gerçekten üzücü. Aracı aldıktan sonra satmayı düşünüyorum. Bir daha asla Citroen almam. Paranızla rezil olmak işte böyle bir şey.

profile profile
Onur
11 Ekim 2023 01:04

Aracımı 26.09.2023 tarihinde teslim aldım. Ancak düşüncelerimde bir değişiklik olmadı.

Tuna

Ben de 16 Ağustosta tüm ödemesini yapıp satın aldım aracı. Birkaç günde teslim ederiz dedikleri araç neredeyse 2 aydır İzmit depoda bekliyor, aldığımdan beri hiçbir ilerleme yok. Bayiyi arayınca muhatap bile saymıyorlar. Ben e-devlet üzerinden Ticaret Bakanlığına şikayette bulundum size de önerim e-devlet üzerinden şikayet ediniz. Ne kadar çok şikayet olursa o kadar hızlı çözüme kavuşur bu konu. Yoksa yaptıkları yanlarına kar kalır.

Tuna

Benim şikayetimi de Ankara Ticaret İl Müdürlüğü ne iletmişler. Belki de şikayet çok olduysa ondan bir aksiyon almışlardır. Bu arada benim arabayı aldığım Citroen Ata bayisi de zerre kadar ilgilenmiyor. O kadar uğraştığım halde tek dedikleri haklısınız bizim yapacak hiçbir şeyimiz yok. Çok kötü bir bayi olduğunu da görmüş oldum.

Onur

Merhabalar, Ben de CİMER üzerinden Ticaret Bakanlığına şikayetimi bildirdim ancak bölgenizdeki Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurmalısınız diye dönüş yaptılar. Aslında basit bir konu değil bu. Araçlar İzmit limanda beklerken zam gelebiliyor bayiler ya da Stellantis bunu avantaja çevirebilir tedirginliği var her alıcıda. Ben ulaşabildiğim her yere açıklama maili attım, İngilizce, Fransızca, Türkçe her yere yolladım. Sonunda teslim aldım aracımı. Bayi ilgisi olmasaydı bu kadar sabırlı davranmazdım bu arada.

Hakan
21 Mart 2024 09:03

Nidanur
11 Mart 2024 15:55
Ecem sonuçtan hiç memnun değil

09 Temmuz 2024 23:17