Cangarlar Otomotiv Antalya Bayisinde Araç Alımında Yaşanan Fatura Ve Ekstra Ücret Sorunu

07 Ağustos 2024 00:27

Ben rabia karabacak. 05.05.2024 de Antalya cangarlar bayisinden sıfır kilometre 1.4 Elite paket kırmızı renk bayon marka araç aldık. İki kere görüşme yaptık. Cangarlar bayi satış yetkilisi ile ikisinde de bize aracın kampanyalı fiyatının 1 milyon 170 bin tl olduğunu söylediler ve cam filmi, paspas, bagaj havuzu ve yan basamakları hediye vereceklerini belirttiler.

Biz de aracı almaya karar verdik, kendi isteğimizle 25 bin tl ekstra verip ön 4 parçaya ppf yaptırdık. Akabinde Bilecik ilinden gidip aracı aldık, parasını ödedik. Aracı aldığımız gün bize faturasını vermediler. Aracı alacağımız zaman Eskişehir seyyah bayi, Bursa inanlar, Bursa şentürkler, Sakarya ve İzmit ana bayilerine sorduk, oralarda da araç 1 milyon 170 bin tl idi. Biz bir miktarını karttan çektireceğimiz için Antalya bayisini tercih ettik. Fakat arabayı alacağımız gün bize 30.000 TL borcunuz kaldı, 25.000 TL de aksesuar bölümüne borcunuz var dediler ve 55.000 TL para tekrardan ödedik.

O gün içinde arabamı teslim aldım ama bana faturalarını vermediler. Aracı aldım, evime döndüm. 1 hafta sonra tekrar faturalarını istedik. Eşim yine işler yoğun diye yine göndermediler. 15 gün sonra yine mesaj attı, 1 ay sonra yine mesaj atıp arayıp istedi, yine göndermediler. Ta ki 50 gün sonra faturayı attılar. Baktık ki aracın faturası 1 milyon 170 bin tl olarak kesilmiş fakat bize o gün araca 30.000 TL borcunuz kaldığını söyleyip bunu bizden aldılar.

25.000 TL verip çektirmiş olduğum ppf'in parasını da faturada 55.000 TL gösterip bize hediye dedikleri her şeyin parasını bizden almışlar. Bunu faturaya bakınca anlamış olduk. Fakat asıl acayiplik burada başlıyor. Bize 55.000 TL verip yaptırmış olarak gösterdikleri faturanın kesilme tarihi bize arabayı sattıkları tarihten 50 gün sonra kesilmiş. Peki neden 50 gün sonra kesiliyor? Bizi yanıltmak için mi ya da yasal olarak bilinmiyor mu yapılan işten 7 gün içinde yapılan işin faturasının kesilmesi gerektiğini bilmiyor mu?

Koca yetkili bayi neden buna izin veriliyor? Bu kadar mı acemiler ile çalışılıyor ya da amaç ne bilmiyorum. Bu konudan mağduruz, fazladan para ödedik, neye ödediğimizi dahi bilmiyoruz çünkü bize faturayı 'çok yoğunuz', 'unuttuk' diye diye 50 gün sonra gönderdiler ve faturayı 50 gün sonra kesilmiş olarak gönderdiler.

Biz şimdi Hyundai genel merkez ile görüştük, günlerce derdimizi, şikayetimizi anlattık. Cangarlar bayini aradık, şikayetimizi aktardık ve kimse konuyu çözemedi. Başkasının yaptığı hata bizim cebimize mal oldu.

Rabia
Rabia
07 Ağustos 2024 00:24

Hyundai genel merkez ise şu cevabı verdi yetkili bayi ile nasıl satış yaptıysanız biz o sürece müdahale edemeyiz dedi yani Hyundai genel merkez yetki verdiği bayilik verdiği cangarlar bayisini neden kardeşim 50 gün sonra kestiniz faturayı diye bir yaptırım yapamadı neden peki 50 gün sonra keser bir insan faturayı burda birileri mi kollanıyor biz bilemedik siz karar verin, haklı olduğumuz halde kimse bizi dinlemedi ama biz gerekli yerlere şikayetimizi yapacağız resmi olarak bizden fazla para aldıklarını bize hediye altında verdikleri her şeyin faturasını edip bize ödeme yaptırdıklarını ve bunu 50 gün sonra gelen faturada anladığımızı şikayetini edeceğiz ve biz mağduruz  faturanızı alın, ne bayi arkanızda durur ne Hyundai genel merkez, son olarak da şunu demek istiyorum koskoca Hyundai genel merkeze bu yakışmadı.

Serkan sonuçtan hiç memnun değil

01 Ağustos 2024 16:46
Nizamettin sonuçtan hiç memnun değil

13 Temmuz 2023 11:51
Cangarlar Otomotiv Hyundai Arıza Ve İkame Araç Belirsizliği
Cangarlar Otomotiv Hyundai Arıza Ve İkame Araç Belirsizliği
Serhat sonuçtan hiç memnun değil

04 Temmuz 2023 14:07
Vural sonuçtan hiç memnun değil

Cangarlar Otomotiv Cangarlar Antalya Hyundai Otomotiv Kapora Sorunu

08 Mayıs 2024 15:50
Mücahit sonuçtan hiç memnun değil

Atmaş Plaza Hyundai Faturada Belirtilmeyen 120 Bin Tl

11 Kasım 2024 20:06