Acil Serviste Saygısız ve İlgisiz Doktor Deneyimi

03 Ekim 2024 11:22

Bu sabah acil muayene girişi yapmak isteyip doktor odasına girdim. Yüzüme bakmadan 'evet' diye karşıladı. Ben de pazartesiden beri geçmeyen ateş, öksürük ve kas ağrısı şikayetlerim olduğunu, pazartesi gibi farklı bir doktora gittiğimi ve verdiği ilaçları anlattım. Kurduğu ilk cümle 'Bunun için acile gelmeyeceksin, polikliniğe gideceksin' oldu. Birincisi, senli benli ve üstten konuşacak kadar kibirli bir insanın doktorluk adı altında hizmet vermesini şaşkınlıkla karşıladım. Suratımdaki şaşkınlık üzerine 'Poliklinik için burada 2 saat beklersin ya da nerede muayene olduysan oraya gidersin' dedi. O an ateşim olduğundan ve halim olmadığından uzaktan geldiğimi söyledim ve bunun üzerine 'Çok istersen muayene ederim ama...' gibi saçma bir cümle kurdu. Ben bu halimle gittiğim herhangi bir poliklinikten zaten çok rahat hizmet ve rapor alabileceğimin bilincindeyim ve böyle de bir eğitime sahibim. Muayene konusundaki bu isteksizliğine tamam etmeyin. En azından 2 gün için istirahat verebilirseniz kafamı kaldıramıyorum dediğimde sesini ve üslubunu daha da sertleştirip 'Asla rapor veremem, buradan muayene olmaya değil rapor almaya gelmiş hanımefendi' cümlesiyle muayene iptaline uğruladı beni.

1. Hastanenizden bugüne kadar çok hizmet aldım ve hepsinden memnundum, ancak bu kabul edilemez. Birincisi saygısızlık!

2. Ben bahsettiğim ateş ve fiziksel durumumla devlet hastanesine gidip zaten rapor alabilirim ki aldım çünkü kendisi tenezzül edip bakmadığı ateşim ve tansiyon düşüklüğüm sebebiyle 2 saat müşahede altında kaldım.

3. Sizden bu adam kimdir, isim soy isim bilgisini rica ediyorum. Gerekli yerlere şikayetimi sizden sonra gittiğim hastaneden aldığım elimdeki evraklarım ile ileteceğim. 35 yaşındayım ve kendi tercihimle seçtiğim bir hastanede bir doktor bu üslupla konuşamaz. Benim acile gelmemdeki sebep, daha önceki senelerde de hastaneniz aciline geldiğimde serum vs. gibi müdahalelerle durumumu iyileştirmiş olmanızdı. Yine ilk beklentim kendisinden buydu ama kendisi laf anlatınca anlayacak bir insan değildi.

Ki dilerim siz de kurum içerisinde bir araştırma yaparsınız.

profile profile profile

Acil Serviste İlgisizlik ve Rapor Sorunu

Ziyacan
05 Ekim 2024 14:37

Dila
07 Ocak 13:45
Şeyma sonuçtan hiç memnun değil

Yüzüncü Yıl Hastanesi 100. Yıl Hastanesi Para İçin Neler Yapıyor

Şeyma
27 Mart 2024 18:49
Gözde sonuçtan hiç memnun değil

Gözde
29 Nisan 2024 14:18
Simge sonuçtan çok memnun

Simge
26 Ekim 2023 18:45
"İnşallah sorunlar tekrarlanmaz, ilginiz için tekrar teşekkür ederim"