Başakşehir Çam Ve Sakura Şehir Hastanesi Uzun Bekleyiş Ve İlgisizlik: Gebelik Sonlandırma Sürecim

09 Mayıs 2024 02:47

32 haftalık gebeyim ve bebeğimde anomali problemleri olduğu için terminasyon yapılmasına karar verdik. Genetik konsey için sabah saat 8.30'da hastaneye gelmemiz gerektiği söylendi. Sabah 8.30'dan öğlen saat 1.00'a kadar doktorun kapısında bekletildik ve bizden sonra gelenler, bizden önce konsey odasına alındı.

Hastaları çağıran yetkiliye sorduğumuzda, herhangi bir sıra ile değil, hastaları rastgele çağırdığını belirtti. Genetik konseyden sonra aynı gün yatış ve terminasyon yapılacağını ve beklememiz gerektiğini söylediler. Acilde saat 1.00'dan akşam 8.00'a kadar yine bekletildik. Nöbetçi doktora sorduğumda, hiçbir şey yememem ve içmemem gerektiğini, sadece beklemem gerektiğini ve işlemin hiçbir şekilde ertesi güne kalmayacağını söyledi.

Yine konseyde olduğu gibi, bizden sonra gelenler terminasyona alındı ve bizim beklememiz gerektiği söylendi. Nedenini hiçbir şekilde anlamadım. Günün sonunda, terminasyon doktorunun gittiğini ve işlemin ertesi güne kaldığını söylediler. Hamile olan birini neden bu kadar bekletiyorlar ve neden bilgi vermekte ve hasta ile ilgilenmekte bu kadar yetersizler, anlam veremiyorum.

Zaten psikolojik olarak zor bir durumda olan bir annenin, bebeğinin kalbinin durdurulması kolay bir şey değil. Üstüne hastanenin bu kadar sorumsuz olması insanın canını sıkıyor. Problemi yetkili biriyle konuşmak istediğimizde, 'Yetkili şu an yok' deyip, insanı geçiştiriyorlar. Böylece, büyük bir hastanede hastaların saatlerce bekletilmesi çok kötü ve bu problemin bir şekilde çözülmesi gerekiyor.

11 Mayıs 2024 04:31

10.05.2024 tarihinde 3 gün boşuna bekletildikten sonra terminasyon yapılması için bebeğimin kalbinin durdurulmak üzere bulunduğum kattan yukarı çıkartıldım. Muayene odasına girer girmez kadın doktorların biri çok kötü bir tavırla eşimin neden sorun çıkarttığını bana sordu. Eşim daha öncesinde neden bu kadar fazla bekletildiğimizi ilgili doktora söyleyip şikayet etmişti. Doktor hanıma fazla bekletildiğimizi ve bir işlemin günlerce sürmemesi gerektiğini söyledim ancak gurbetçi olduğumu fark ederek senin geldiğin ülkede her istediğinde her işlemi yapıyorlar mı diye bir söylemde bulundu ben de her istediğimde olmasa da günlerce bekletilmediğimi söyledim yine daha sinirli bir şekilde o benim sorunum değil o zaman geldiğin ülkeye geri dön diyerek beni ana vatanımda yabancı hissettirdi. Kadın doğum ve özellikle Perinatoloji bölümündeki doktorların hastaya karşı tavırları oldukça kötü ve insan muamelesi yapılmıyor.

Kader sonuçtan hiç memnun değil

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Sezaryen İle Gebelik Sonlandırma Mecburiyeti

21 Temmuz 2024 20:17

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi İyileşmek İçin Geliyoruz. Aşağılanıyoruz, Küçük Görülüyoruz.

08 Mart 2024 18:05
Derya sonuçtan hiç memnun değil

Başakşehir Çam Ve Sakura Şehir Hastanesi Paran Varsa Sağlık Var

08 Aralık 2023 14:10