BUSKİ Yüksek Su Faturası

BUSKİ Yüksek Su Faturası
18 Nisan 2024 17:35

Birkaç ay önce iki ay üst üste yüksek su faturası (yaklaşık 2000 TL civarında) geldiği için itirazda bulunduk ve su sayacımızı değiştirdik. Sayacımız mühendis raporuna göre sorunsuz olduğu için ödediğimiz fatura tutarlarını geri alamadık. Ancak ne ilginçtir ki, sayacın değiştirilmesinden sonra faturalarımız normale döndü. Şimdi bu ay yine 7000 TL su faturası geldi (geçen ay 245 TL gelmişti). Bir eve 7000 TL su faturası nasıl gelir? Acaba evde hamam mı işletiyoruz? Sorun ne ise çözüm bulmak sizin göreviniz. Eşim, BUSKİ'ye başvurduğunda verilen cevap 'kaçak olabilir' oldu. Eğer kaçak varsa, bunu tespit etmek sizin sorumluluğunuzda, bizim değil. Ayrıca, kaçak olsaydı sayacın değiştirilmesinin ardından faturalar normale dönmezdi. 7000 TL'lik fatura, bir ailenin neredeyse iki yıllık su kullanımını karşılayabilir. Fatura kesilirken 'bu işte bir yanlışlık olmalı' diye düşünmüyor musunuz? Lütfen bu yanlışlığı bir an önce düzeltin.

19 Nisan 2024 07:55 (Şikayetten 14 saat sonra)

438642 numaralı başvurunuz (BUSKİ)Tahakkuk Şube Müdürlüğü tarafından değerlendirilecektir.

Seda
Seda
22 Nisan 2024 22:59

Evet bugün geldiler BUSKİ den görevliler, musluklar da kaçak olabilir diyorlar fakat kaçak olsa bile hatta bütün ay bütün musluklar açık kalsa bile 7bin tl fatura gelemez, ayrıca kaçak filan da yok bütün gün evdeyiz herhangi bozuk bir Çeşme veya akıtan bir sifon yok evde. İnsanlar 500 TL geldi diye bile şikayet yazmışlar buraya, 500 bile insanlara fazla gibi gelmiş biz 7 bin liralık ne yapmış olabiliriz? Lütfen mantıklı düşünerek bu yanlışı bir an önce düzeltin

Betül
Betül

Bana da bugün İnegöl'de 7570 TL su faturası geldi. İnanılmaz bir durum. İnşallah mantıklı çözümler bulunur. Evimizde sürekli yaşanmıyor, vanayı tamamen kapatmadıysanız su yoksa bile basınç ibreyi oynatır dediler. 7000 TL kimse su harcayamaz.

Ahmet sonuçtan memnun

23 Ocak 2024 02:00
"Büyükşehir belediyesine ilgi ve alakasından dolayı teşekkür ederim. 2 defa üst üste olan bu aynı hatanın tekrarlanmayacağını düşünüyorum."

30 Ekim 2023 12:19
Bursa Büyükşehir Belediyesi Çok Gelen Su Faturası