Buderus Servisi Sağlam Genleşme Tankını Değiştirmek İstedi

Serhat
30 Aralık 2023 23:52

İkametimde yaklaşık 4 yıldır kullandığım Buderus marka kombimin basıncı sürekli düştüğü için arıza veriyordu. Bundan dolayı kendi imkanlarımla araştırmalar yaptım ve arızanın genleşme tankından ya da tankta bulunan hava sibobundan kaynaklandığı kanaatine ulaştım. Ya tank içindeki diyaframda delik var oradan hava kaçırıyor. Ya da siboptan hava kaçırıyor diye düşündüm. Ama tamiratı kendi başıma yapamayacağım için Kocaeli İzmit Yenişehir'de bulunan yetkili servisten yardım talep ettim. Aynı gün öğleden sonra bir usta geldi ve kendisine arıza hakkında ayrıntılı bilgi verdim usta sadece elindeki basınç ölçerle genleşme tankının havasını ölçtü va içerisinde yeteri kadar hava olduğunu söyledi ki söz konusu havayı 2 saat önce ben tanka bastım. Akabinde sibopta kaçak olabileceğini söyledim ve sibobu değiştirmesini talep ettim. Ama usta sibobu değil tankı komple değişmesinin gerektiğini söyledi. Tankın delik olup olmadığı ile ilgili herhangi bir test dahi yapmadı. Tesisatını kontrol et dedi. Tesisatta kaçak yoksa bu parça arızalı dedi. Tesisatı kendim kaç kere kontrol ettiğimi söylemem üzerine usta tankı sipariş edeceğini ücretinin 2850 TL olduğunu söyledi. Ben tankı istemediğimi söylemem üzerine benden servis ücreti olarak 450 TL talep etti. (servis kaydı esnasında bu durum tarafıma iletildi) bende usta herhangi bir işlem yapmadığı için bu ödemeyi reddettim. Usta sorun olmadığını beyan ederek evden ayrıldı. Sonrasında tesadüf eseri tesisatta kaçak olduğunu tespit ettim. Kaçağı tamir ettim. Şu an kombi sorunsuz çalışıyor. Şimdi sorum şu parçanın arızalı olup olmadığını test etmeden parçayı değiştirmek isteyen servis iyi niyetli midir ayrıca 450 TL servis ücretini hak etmiş midir. İlerleyen günlerde ödeme yapmam için tarafıma fatura göndereceklerini düşünüyorum. Usta hiçbir şey yapmadığı kombinin seri numarasının fotoğrafını çekti. Ödemeyi yapmak zorunda kalırsam, ödemeyi yapıp Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağım

31 Aralık 2023 09:25 (Şikayetten 9 saat sonra)

Değerli Müşterimiz; Talebiniz işleme alınmıştır. Konu ile ilgili olarak sizinle en kısa sürede iletişime geçeceğiz. Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Saygılarımızla, Buderus Müşteri İletişim Merkezi

05 Ocak 2024 13:35

Merhaba, Yapmış olduğumuz görüşmede detaylı bilgiler tarafınıza aktarılmıştır. Geri bildiriminiz için teşekkür ederiz. Saygılarımızla, Buderus Müşteri İletişim Merkezi

Mustafa sonuçtan hiç memnun değil

27 Kasım 2024 19:48

Begüm
19 Şubat 2024 12:50
Şükran sonuçtan çok memnun

Şükran
09 Aralık 2024 17:47
Vedat sonuçtan hiç memnun değil

Vedat
12 Aralık 2023 02:09