British Council İelts Sınavı Ve Sonuçların Açıklanmasında Yaşanan Problemler

11 Eylül 2023 11:32

British Council'in düzenlediği ielts sınavına British Side English Language School Beşiktaş'ta girdim. Sınav esnasında ve sonrasında yaşadığım tecrübeden hiç memnun kalmadım. Sınavda, hem de tek sefer dinleme hakkınızın olduğu Listening bölümünde, gözetmenin sınavdaki bir öğrenciyle konuşması sebebiyle dikkat dağınıklığı yaşadım. Bir süre konuşmanın bitmesini beklememe rağmen kesilmediğini görünce uyarmak zorunda kaldım. Ancak o sırada sınavın bir bölümünü kaçırdım. Ayrıca yapılan duyuruların büyük bir kısmını anlayamadım. Görevli personelin aksanının anlaşılmazlığı ve sesinin alçaklığı bir yana, genel olarak umursamaz bir tavrı vardı bilgilendirme yaparken.

Bununla da bitmedi. Sınav sonuçlarının 3-5 gün içerisinde açıklanacağını beyan etmelerine rağmen 11 gün oldu ve hala sonuç iletilmedi. Belgeleri iletmem yerler olduğu için benim arayıp sormam gerekti. Aradığımda da epey uzun bekleme ve "sistemsel hata"lardan sonra genel bir problem olduğunu, bu hafta içerisinde açıklanacağını belirttiler. Aramasam herhangi bir bilgilendirme de yapılmayacaktı eminim ki. Satın alma yaparken olası gecikmeleri kabul ettiğinize dair ibare bulunuyor, dolayısıyla sessizce sonucunuzun gelmesini beklemeniz gerekiyor. O kadar yüksek ücret talep ediyorlar ancak karşılığını alamadım ben açıkçası. Bir dahakine alternatif bir kurum ile sınava girmeyi düşünüyorum.

Yunus sonuçtan hiç memnun değil

British Council Ielts Sınav Sonuçlarında Objektiflik Ve Adil Değerlendirme Talebi

10 Ekim 2025 15:13
Doğa sonuçtan hiç memnun değil

01 Eylül 2023 18:20

12 Eylül 2023 11:06
Senay sonuçtan hiç memnun değil

IELTS Sonuçlarının Gecikmesi Ve Mağduriyetin Giderilmemesi

26 Mayıs 2025 14:32